Festékszóróval rohamoznak Decebal unokái

Fotó: Itthon.ma

Hogy a Ceaușescu-rendszerben jó pénzért eladott szászokkal pontosan mi baja volt - nem tudjuk, mindenesetre a táblát azóta letisztították, vagyis helyben már NEM-et mondtak a román típusú multikulti értelmezésére.

Korondon sem tűri meg a magyar feliratokat a román állam

Az európai közvéleményt és politikai vezetést tökéletesen hidegen hagyó román gyakorlat újabb szép példája Korond, ahol az önkormányzatnak el kell távolítania a községháza feliratot az önkormányzat épületéről.

A település vezetése harminc napot kaptak a Községháza felirat eltávolítására. Tamás Csabát, az önkormányzat ügyvéde  a Székelyhon.ro-nak elmondta: az eddigi joggyakorlatban csak olyan esetekben sikerült kedvező ítéletet elérni, amikor a felperes – azaz Dan Tanasă, egyesülete – jogi hibákat követett el, például elmulasztotta a bélyegilleték kifizetését.
 
Korond község a település zászlójának kitűzése miatt is perben áll Dan Tanasă egyesületével. Ennek az ügynek a következő tárgyalását november 9-ére halasztották, de Katona Mihály polgármester a lapnak elmondta, hogy nem szándékszik tovább fellebbezni az ügyben, a per folytatásához sokkal nagyobb anyagi fedezetre van szükség, mint amivel a település önkormányzata rendelkezik.