A Meló-Diákon keresztül keres diákmunkásokat a Fidelitas (az érintettek cáfolnak)

Önerőből nem megy?

Nagy gond lehet a Fidesz utánpótlásával, ugyanis már a Meló-Diák iskolaszövetkezeten keresztül toboroznak alkalmi diákmunkásokat a Fidelitas rendezvényeire. A birtokunkba került hangfelvétel szerint a kormánypárt ifjúsági csapatának kaposvári eseményein kellene megjelenni. A diákmunka-szövetkezet operátora az érdeklődő pécsi egyetemistának egyelőre nem tudta megmondani, hogy Kaposváron kívül más helyen is lenne-e ilyen jellegű munka. A részletekkel kapcsolatban a kaposvári fideszes képviselő, Gelencsér Attila fog részleteket elmondani a jelentkezőknek a szövetkezet kaposvári irodájában kedden délután.

Szerettük volna megtudni a képviselőtől, mi lenne a munka, amit a Fidelitas rendezvényein külsős diákoknak kell elvégezni, valamint hányszor kell ilyen rendezvényen részt venniük. Érdeklődtünk továbbá, mennyi fizetést fognak fizetni a jelentkező diákoknak, illetve egyáltalán miért van szükség arra, hogy a Fidelitas rendezvényeire külsős diákmunkásokat alkalmazzanak. Telefonos érdeklődésünkre Gelecsér Attila asszisztense azt válaszolta, e-mailben tegyük fel kérdéseinket, melyet meg is tettünk. Mihelyt választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Orbánistának lenni nem is abból áll, hogy naphosszat segget nyalnak

"Szabadságot a Soros-bérencektől, Európa már a Viktoré"- éneklik önfeledten a Fidelitas táborban a kormánypárt ifjú potentátjai. De előtte azért G.

Frissítés: Gelencsér cáfol is meg nem is

„Ma a parlamentben dolgozom, sőt jegyzői feladatokat látok el! Olyanról, amit Ön ír, nem tudok” – válaszolta megkeresésünkre a Fidesz kaposvári képviselője. Azt azonban kérdésünk ellenére sem cáfolta, hogy a kaposvári Fidelitas diákmunkásokat toborozna rendezvényein fizetésért történő részvételre.

Kerestük a Meló-Diák kaposvári  irodáját is, hogy kiderítsük, mi az igazság: valóban vár-e a Fidelitas diákokat fizetésért a rendezvényeire? Arra is kíváncsiak voltunk, valóban volt-e kedd délután az irodájukban eligazítás a jelentkezőknek, és azt Gelencsér Attila távollétében ki tartotta meg. Az iroda telefonját senki nem vette fel, ezért e-mailes megkeresést küldtünk nekik. Válaszukra egyelőre várunk.

Frissítés 2: Meló-Diák: A kaposvári irodánkban nem volt tájékoztató

A Meló-Diák Iskolaszövetkezet cáfolta a hangfelvételen elhangzottakat. Mint megkeresésünkre adott válaszukban írják, cégük „pártoktól független piaci szereplő a diákfoglalkoztatás területén. Cégünk számtalan rendezvény lebonyolításában működik közre, jellemzően technikai feladatok – pakolás, hosstes, tolmács stb. – elvégzésében”.

„A Fidelitasnak nincs lehetősége felhívást közzétenni rajtunk keresztül. A kaposvári irodánkban nem volt tájékoztató. Gelencsér Attila képviselő úrtól ezúton is elnézést kérünk, hogy neve az üggyel kapcsolatban tévesen felmerült” – írják portálunknak küldött tájékoztatásukban.