A Fidesz a bukástól, a szocik a megszűnéstől rettegnek, ezért kötöttek paktumot

A közös ellenség a Jobbik és az elszámoltatás. 

Apáti István, az ellenzéki párt szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormányfő a bukástól, a szocialista polgármester pedig pártja megszűnésétől tart. Hozzátette: a találkozón Orbán Viktor saját bevallása szerint "komoly paktum" köttetett, ám szerinte ennek igazán fontos pontjai

azok, amelyek nem kerültek nyilvánosságra.

Úgy véli, a titkos megállapodás részleteit a következő időszak eseményeiből lehet majd kiolvasni. Az azonban már most szembetűnő, hogy a szocialistákról "teljesen leszálltak", és helyettük is kizárólag a Jobbikot támadják - tette hozzá.

"Adott egy miniszterelnök, akinek minden lépését az elmúlt időszakban a Jobbiktól való félelem határozta meg, és adott egy baloldali párt, amelynek már a bankoknál sincs hitele".

- foglalta össze a helyzetet Apáti.

A jobbikos politikus gyanúja szerint a paktum lényege, hogy

"a milliárdos adósságban úszó MSZP-t  lélegeztetőgépen kell tartani".

Rámutatott: Miközben a Fidesz a baloldallal, a baloldal a Fidesszel való összefogással vádolja pártját, a valóság az, hogy a kormány a Jobbik választási sikerének megakadályozására a szocialistákkal készül együttműködni.

Apáti szerint az elmúlt harminc évben mindkét párt vezetői annyi bűncselekményt követtek el, hogy ezek "elfedése létszükséglet számukra".

A politikus emlékeztetett a Vasárnapi Hírek és a Népszava körül kialakult helyzetre is. Az Alfahír pénteken írta meg: értesüléseink szerint a két összevont lap állami hirdetéseket kaphat, amennyiben nem közölnek a kormányra nézve kínos tényfeltáró cikkeket, és

a korábbinál jóval keményebben támadják a Jobbikot.

Apáti szerint ez is része annak a paktumnak, amely

"a Fidesz hatalmon maradását, és az MSZP túlélését célozza."

A politikus úgy véli, a szocialisták már végleg letettek arról, hogy választást nyerjenek, s

"most már kizárólag a saját politikai haláltusájuk meghosszabbítására képesek."

Hozzátette: ez intő jel a szavazók számára: ha 2018-ban baloldali pártokra adják a voksukat, az el fog veszni, és ezzel Orbán Viktor győzelmi esélyeit növelik.

(Fotó: MTI/Ujvári Sándor)