Recseg-ropog a sikerpropaganda: kommentelők gyalázták szét a Fidesz újabb büszkeséglistáját

Csúnya pofonba szaladt bele Rónaszékiné Keresztes Monika.

Tegnap a Magyar Idők már közzétette a kormány első büszkeséglistáját, melynek főbb pontjait portálunk tételesen cáfolta. Ha még nem futotta végig, itt megteheti:

Közzétette a büszkeséglistát a Magyar Idők - ezért kéne a Fideszre szavazni?

Kommunikációs stratégiát válthat a Fidesz csúfos hódmezővásárhelyi vereség után. Bencsik András Demokrata-főszerkesztő már egészen odáig ment Mészáros Lőrinc házi tévéjében, hogy bár a Soros Györggyel riogatás jópofa, visszább kéne venni, mert az emberek mégsem olyan hülyék, mint ahogy azt a propagandisták gondolták.

A Fidesz politikusainak is kiadta, hogy közösségi oldalaikon büszkélkedjenek el az eredményekkel. Szegény Rónaszékiné Keresztes Monika teljesítette is a feladatot, közzétette a listát arról, mi épült az elmúlt nyolc évben, és mennyit segített az embereken a kormány a béremelésekkel, rezsicsökkentéssel, devizahitelesek állítólagos megmentésével.

Arra viszont valószínűleg nem voltak felkészülve a kormánypárt Lendvay utcai székházában, ami ezután következett: a kommentelők ízekre szedték a listát. Nem elegáns és nem is szokás hozzászólásokból cikket írni, de akkora buli kerekedett a bejegyzés alatt, amiről kár lenne lemaradni. A politikus által kiposztolt pontok tételes cáfolata helyett inkább a kommentekből idézünk most néhányat:

Abban akár igaza is lehet Bencsik Andrásnak, hogy a magyar társadalom többsége már nem dől be az ócska sorosozásnak. Könnyen lehet viszont, hogy a fiktív csatatéren vívott küzdelem a fiktív ellenségekkel szemben még mindig jobb terep a kormánypárt számára - ilyen ugyanis az, mikor szembejön a valóság...

"Az egyetlen dolog", ami miatt Orbán bukni fog

Két nap telt el a hódmezővásárhelyi polgármester-választás óta, és máris kisebb kötetnyire való gyűlt össze elemzésekből, latolgatásokból, az ilyen-olyan tanulságok levonásából. Érdekes módon a legtöbb ilyen írás arról szól, hogy az ellenzéknek milyen következtetésekre kellene jutnia Márki-Zay Péter győzelme után. Ez vitathatatlanul fontos kérdés, és biztosak lehetünk benne, hogy áprilisig még rengeteget lehet és kell is majd ezzel foglalkozni.