Az EP-választás sem a magyar emberekről fog szólni - De akkor mégis kikről?

Hármat találhat.

Szájer József, fideszes EP-képviselő a Magyar Hírlapnak adott interjújában ecsetelte, hogy a 2019-es EP-választás a bevándorlás jegyében fog eltelni. Ez már most rohadt unalmas veszélyes, különösen, ha megnézzük, hogy ezekben a pillanatokban is mennyien tartják ostrom alatt a magyar határt.

Az valószínűleg senkit sem lep meg igazán, hogy a Fidesz érdeke még tovább tolni a migrációrollert, mondjuk az olyan konstruktív témák helyett, mint

  • a kelet-nyugati európai bérszakadék felszámolása,
  • a kivándorlás hazai és régiós szintű megállítása/visszafordítása,
  • a devizahitelesek ügyének akár regionális összefogással való orvosolása,
  • az állami szintű eruópai korrupció megfékezése

és egyéb, ehhez hasonló lényegtelen apróságok.

Szájer arra is kitért, hogy a Fidesz nem akar kilépni az Európai Néppártból (EPP) - bár azt már nem feszegette, mennyire múlik ez majd az ő elhatározásukon -, és a kizárási lehetőséget illetően is optimista: szerinte erre nem kerülhet sor.

A fideszes politikus szerint, bár továbbra is a Néppárt marad az Európai Parlament legerősebb ereje, a jelenleginél kevesebb mandátummal fog rendelkezni, mert a jobb és bal szélen megerősödtek "a radikális, populista erők" (a nyugati közvéleményben jó ideje már a Fideszt is ide sorolják).

Szájer József a magyar médiaviszonyokkal kapcsolatban is megszólalt, melynek kapcsán szeretnénk ezúton is jobbulást kívánni a képviselő úrnak, ugyanis a nyilatkozatából arra következtetünk, hogy valószínűleg igen súlyos napszúrást kaphatott az iterjú előtti órákban:

"A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható."

Az ugye kicsit sem szembetűnő, hogy jelenleg a Fideszen kívül alig jelenhet meg bárki a kormánypárt által teljesen kézivezérlés alá vett közmédiában? Őszintén gratulálunk, hogy sikerült olyan gerinctelen papucsállatkává válni 16 év alatt, mint Medgyessy Péter!

Az pedig, hogy Szájer József továbbra is baloldali médiatúlsúlyt, illetve jobb sajtóviszonyokat vél fölfedezni Magyarországon, legfeljebb két dolognak tudható be:

  • a már fent említett napszúrásos delíriumnak, illetve annak, hogy
  • ő tulajdonképpen baloldali pártnak tartja a Fideszt.

Akkora a nyomás a magyar határon, hogy már alig bírják

A rendőrség tájékoztatása szerint augusztus 18-án 1 óra 35 perckor majd csaknem fél órával később határsértőt tartóztattak fel Szegednél. Az ostromban résztvevő férfiak iráni és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, így ha akarnak, próbálkozhatnak újra.