Fideszes képviselő házánál halt meg egy közmunkás férfi

A mentőket állítólag az egyik kiskörei fideszes önkormányzati képviselő, Fejes Lőrinc lakhelyéhez kellett riasztani. Mit kerestek ott a közmunkások munkaidőben?

Az Alfahír helyiektől úgy tudja, N. J. munkaidőben lett rosszul. Ugyanakkor azt is mondták, hogy a mentőket mégis az egyik kiskörei fideszes önkormányzati képviselő, Fejes Lőrinc lakhelyéhez kellett riasztani. Mivel a pletykák egybevágnak azzal a több más településen is tapasztalt esettel, melyek során politikusok ingatlanjainál dolgoztak közmunkások, utánajártunk az ügynek – bár érhetetlen módon falakba ütköztünk.

A kapocs

Érdekes egybeesés, hogy Fejes Lőrinc a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnak (röviden: KÖTIVIZIG) dolgozik, azon belül ő a Kiskörei Szakaszmérnökség vezetője. A közmunkások, akik közé az elhunyt N. J. is tartozott, pedig nem az önkormányzat, hanem szintén a vízügyi igazgatóság alkalmazottjai.

Megkeresésünkre éppen ezért továbbított minket a KÖTIVIZIG-hez Kisköre polgármestere, Magyar Csilla is, aki közölte: mivel a közmunkások nem alájuk tartoznak, az általa is hallott pletykákkal pedig nem foglalkozik, ezért nyilatkozni csak annyit tud, hogy egy nagyon rendes embert vesztett el a település.

A munkáltató hallgat

Az ügy tisztázása érdekében természetesen megkerestük a KÖTIVIZIG-et is, hiszen nekik pontosan tudniuk kell, közmunkásaik mikor, mit és hol csinálnak munkaidőben. Nagy Réka sajtóreferens ugyanakkor kategorikusan elzárkózott a válaszadástól, semmilyen erre irányuló kérdésünkre nem volt hajlandó válaszolni azon kívül hogy elismerte, tudnak az esetről.

Bár az Alfahír úgy értesült, a mentőket a képviselő ingatlanának kerítésén belül látták a környéken lakók, megkeresésünkre Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte: eredetileg egy közterületi rosszulléthez riasztották a mentőket, ahol egy férfi újraélesztését kísérelték meg, sajnos sikertelenül. A halál okát egyébként szakértői vizsgálat tisztázhatja, jegyezte meg Győrfi.

Válasz nélkül

Mivel szerettünk volna utánajárni az igazságnak, valamint elejét venni bármilyen igaztalan pletyka terjedésének, szerdán többször próbáltuk elérni Fejes Lőrinc képviselőt is.

Az Áder János köztársasági elnök által 2013-ban Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett fideszes politikust ugyanakkor sem a vízügyes telefonszámán, sem az általunk ismert mobilszámán nem értük el, írásbeli megkeresésünkre pedig egyelőre nem kaptunk választ. Így hiába kérdeztük meg, az ő kertjében dolgoztak-e a közmunkások akkor, amikor a tragédia történt, cáfolatot eddig nem kaptunk.

Lázár Leventétől, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kiskörei járőrök biztonsági intézkedés keretében a helyszínen megjelentek, de az orvosi szakvélemény természetes halált állapított meg a közterületen elhunyt személlyel kapcsolatban, ezért a rendőrségen eljárás nem indult.

Frissítés: Megszólalt a képviselő

Fejes Lőrinc cikkünk megjelenése után reagált kérdéseinkre. Mint válaszlevelében írta, az elhunyt férfi a KÖTIVIZIG területén dolgozott, feladata a zöldterületek ápolása volt. Még március 25-én, pénteken munkaidő után a képviselő megengedte neki, hogy a szerszámait az ő közeli kertjében helyezze el, mert az eszköztároló messze volt.

 

Ezt követően március 29-én kedden, amikor a férfi folytatni akarta a munkát a KÖTIVIZIG területén, beugrott a szerszámaiért Fejes Lőrinchez. A képviselő közölte, hogy munkát az ő területén N. J. nem folytatott, csupán a faházból vette ki az eszközöket. Ekkor azonban kifelé haladva, a kerítésen belül összeesett.

 

A képviselő az Alfahírnek úgy nyilatkozott, mindannyian gyászolják munkatársukat, aki megbízható, a területet jól ismerő dolgozójuk volt. A KÖTIVIZIG épületén gyászlobogót helyeztek ki, és az elhunyt végső búcsúztatásának költségeihez is hozzájárulnak majd.