Fideszes képviselő: Viktor! Vedd már észre!!! Ezek maffiózók!!!!

Tiffán Zsolt ismert borász, Baranya megyei fideszes országgyűlési képviselő, nemes egyszerűséggel lemaffiózózta belső ellenségeit.

A politikus a Facebookon jelentette be, hogy nem fogja képviseltetni magát az ormánsági bicikli túrán. Azért nem, mert mint fogalmaz: „Mert nem tűröm el, hogy engem és társaimat - akik a szívünket kitettük az Ős-Dráva program sikere érdekében - nap mint nap megalázzanak! Többek között olyan politikai szereplők, akik a közéleti kurválkodáson kívül semmihez sem értenek, és semmit nem tettek még le az asztalra.”

Ezek után hosszabb okfejtésbe kezd, hogy miért is döntött így. A továbbiakban is meglehetősen keményen ír, még annak ellenére is, hogy konkrét személyeket nem nevez meg. Úgy érzi, hogy részben kormányoldalról rendelték meg a lejáratását: „Büntetett előéletű firkászok faggatnak a hülye és aljas kérdéseikkel naponta. Ha pedig megrendelés érkezik ezekhez a bűzlő médiumokhoz - sajnos sokszor kormánypárti oldalról -, ők rögtön ugranak, s ordas hazugságokat terjesztenek rólunk. (Amúgy tudjuk, kik osztják az észt a megyében közülünk. Összesen két emberről van szó. Pedig nem egy pártban vannak, mégis ők osztják le a lóvét... Ha kell, a sajátjaikra törnek, csak azért, hogy mások semmit se tehessenek(((Viktor! Vedd már észre!!!Ezek maffiózók!!!!)))
Néha tényleg úgy érzem, kitinpáncélt kell növesztenünk, hogy elviseljük mindazt a gyalázatot, amit ezek a gazemberek ránk ragasztanak.”

„Helyosztás zajlik: egyszer ez, egyszer az az erős ember. Ha valaki persona non grata, akkor társai az ellenzéki sajtó segítségével próbálják lejáratni.”

Az Ős-Dráva program miatt kritizálták Tiffánt

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János még februárban rukkolt elő az uniós programok "feketelistájával". Ebbe azokat a projekteket gyűjtötték össze, melyek késésben vannak a 2014 év végi céloktól. Az Ős-Dráva program akkor mintegy 1,3 milliárd forintnyi elmaradásban volt. A projekt miniszteri biztosát, Tiffán Zsoltot ezután több kritika is érte, különösen a helyi sajtó részéről. Feltételéhezőn ezen cikkek megjelenése mögött is a meg nem nevezett társai kezét sejti.

2013-ban puccsot szerveztek Tiffán ellen?

A hvg.hu még 2013. novemberében írt arról, hogy puccskísérletet terveztek fideszesek Tiffán Zsolt ellen azért, hogy ne ő legyen az a 2014 április országgyűlési választásokon a párt jelöltje a szigetvári-sellyei választókerületben. Akkor Tiffán Zsolt határozottan cáfolta, hogy puccsot szerveztek ellene. Azt is tagadta, hogy a Fidesz másik Baranya megyei nagyágyújával, Bánki Erikkel nem felhőtlen a viszonya.

Azóta ugyan már sok víz lefolyt a Dráván, de az tisztán látszik, hogy Tiffán Zsoltnak jelenleg komoly rosszakarói vannak a saját táborában. De hogy ki, vagy kik lehetnek ezek a személyek, kit, vagy kiket nevezett maffiózónak az továbbra sem világos.