Fideszes módi: egyetértünk, de nem szavazzuk meg

Bencsik János úgy fogalmazott, hogy bár egyetért a jobbikos javaslattal, de tartózkodni fog...

Mintegy negyed óra elteltével megérkezett egy csésze kávéval Manninger Jenő fideszes honatya, így megkezdődhetett az ülés. Sneider Tamás ismertette a jobbikos javaslatot, több szempontból megvilágítva a témát. Az azbeszttel szennyezett illegális szemétlerakók felszámolását, az azbeszt okozta megbetegedések utáni kártérítések ügyét, illetve a rendelkezésre álló EU-s források lehívását is említve az érvek sorában.

Sallai R. Benedek (LMP) bizottsági elnök megköszönte a javaslat benyújtását, annak méltatásában egyenesen úgy fogalmazott, szégyelli, hogy azt nem ő jegyzi. Sallai kijelentette, maga részéről, illetve a tárgysorozatba vétel esetén az LMP részéről is támogatni fogják a javaslatot.

Turi-Kovács Béla és Bencsik János fideszes képviselők is hozzászólásra jelentkeztek, egyetértettek a téma felvetésével, ugyanakkor Turi-Kovács a forrásmegjelölést hiányolta, míg

Bencsik úgy fogalmazott, hogy bár egyetért a javaslattal, de tartózkodni fog...

Végül egy támogató szavazat (Sallai R. Benedek) és 7 tartózkodás mellett, a szavazatot elvetették. Érdekes, hogy Dankó Béla (Fidesz) és Varga Gábor (Fidesz) is úgy szavazott, hogy az ülésen nem vettek részt. Dankót Turi-Kovács, Vargát pedig Bencsik helyettesítette.

Olvasóinkat azonban óva intjük attól, hogy egy munkatársat kérjen meg a helyettesítésre, ezt ugyanis az Országgyűlés bizottságai kivételével mindenhol figyelmeztetéssel, majd kirúgással honorálják.