Fideszes mutyi Tapolcán?

A volt fideszes polgármester gyanúsan áron alul cserélhetett el egy telket az egyik, szintén fideszes képviselő lányával.

Még tavaly számolt be a fullank.com nevű oldal egy tapolcai esetről: eszerint tavasszal két telket cserélt el a tapolcai önkormányzat egy magánszeméllyel. Az ügyletben a volt fideszes polgármester, Császár László járt el, és egy belterületi, 1217 négyzetméteres telket cseréltek el egy 9609 négyzetméteres külterületi szántóért, illetve 3829 négyzetméternyi erdő huszonharmad részéért, ami nem több, mint 166 négyzetméter.

A Tapolca-Diszel-ben lévő területet nem más kapta, mint Benczikné Bakos Erzsébet, akinek az apja, Bakos György véletlenül éppen fideszes önkormányzati képviselő volt, sőt, a mai napig is az. A hölgy férje, Benczik Zsolt ráadásul a Tapolca Járási Hivatal vezetője.

A lap szerint mindkét fél felkínált értékét 2 millió 590 ezer forintra becsültették fel, ugyanakkor helyi információkra hivatkozva azt írták, a környéken egy ekkora külterületi telek 600-700 ezer forintba kerül, ami a 166 négyzetméternyi kis erdővel sem érheti el a 2 millió 590 ezer forintot.

A privatkopo.hu bűnügyi portál szerint azóta feljelentés is született az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

A városban 2014. október 12-én a jobbikos Dobó Zoltán lett a polgármester. Alpolgármestere, az egészségügyben dolgozó jobbikos Rig Lajos most vasárnap, április 12-én méretteti meg magát az időközi országgyűlési választáson: felmérések szerint nagyon kicsi a különbség közte és a fideszes induló között, így rendkívül szoros versenyre lehet számítani.