Fideszes polgármester sajnálja: marad a sikkasztásért elítélt exfideszes

Megtarthatja mandátumát a sikkasztásért elítélt, hazaárulózó Fodor Ibolya.

Elutasította Gulyás Emil, az MSZP képviselőjének indítványát a pécsi közgyűlés, így megtarthatja mandátumát a sikkasztásért bűnsegédként jogerősen elítélt, hazaárulózó és állampolgárokat fenyegető Fodor Ibolya.

"Sajnálattal vagyok kénytelen tudomásul venni a Közgyűlés döntését, miszerint nem tudta megállapítani Fodor Ibolya független képviselő összeférhetetlenségét, mert egyes képviselők úgy vélték, hogy ez egyedül a bíróság joga”

-  sajnálkozott Páva Zsolt pécsi polgármester.

„Bíztam abban, hogy ma egyszer és mindenkorra lezárhatjuk a városunkat eddig igen negatívan érintő Fodor Ibolya ügyeket, ha már maga az érintett ezt nem teszi meg. Ezzel együtt megértem és elfogadom azokat az aggályokat, miszerint egy önkormányzati képviselőnek nem lehet joga arra, hogy 'bírói szerepben' tetszelegjen"

- tette hozzá Páva.

Elvileg nem tudni, mely képviselők ellenezték Fodor Ibolya összeférhetetlenségét, hiszen a döntés zárt ülésen született. A helyi lapok szerint Fodor Ibolya nem volt jelen az ülésen, pedig üdvözölhette volna azokat, akik ellene tüntettek. A hvg.hu szerint a kétharmados fideszes többsége szavazta le a Fodor összeférhetetlenségét célzó javaslatot, amit Gulyás Emil szocialista képviselő terjesztett be.
 
A héten Gulyás az MSZP nevében tett kísérletet arra, hogy az ügyrendi bizottság ülésén indítványt fogadtasson el a botrányokba keveredett Fodor Ibolya eltávolításáról, de a javaslat nem kapott többséget.