Amikor korrupt vagy, és át is vernek: a FIFA-döntéshozó úgy szavazott, ahogy kérték, de a pénzt nem kapta meg

Hiába érdeklődött telefonon.

Rafael Salguero, guatemalai sportdiplomata a FIFA végrehajtó bizottságának volt a tagja, 2016-ban indult ellene többrendbeli korrupció miatt eljárás – írja a Guardian. A bíróság bűnösnek találta, de az ítéletet még nem hirdették ki.

A lap értesülései szerint Salguero a bíróságon elismerte: 2010-ben többszázezer dollárt ajánlottak neki azért, hogy egy bizonyos pályázóra voksoljon a 2018-as labdarúgó-világbajnokság helyszínének odaítélésekor. A volt sportdiplomata úgy emlékszik, hogy egy Guatemala és Mexikó közötti járaton kereste meg egy férfi, akivel később többször is találkozott.

Salguero az elvártaknak megfelelően szavazott, bár azt nem árulta el, hogy melyik pályázóra – a befutó végül Oroszország lett, azóta már kiderült, hogy vesztegetéssel született az eredmény, ahogy a 2022-es katari vb-rendezés is.

Salguerót viszont alaposan csőbe húzták, mert ugyan gyakorlatilag korrumpálták, de az ígért pénzt soha nem kapta meg, pedig 3-4 héttel a szavazás után érdeklődött a dollárokról a megadott telefonszámon. Soha nem vették fel neki.