Változtak a foci szabályai, már a vébén is alkalmazzák a módosításokat

Módosításokat vezetett be a szabályalkotó testület.

Bővül a videobíró hatásköre a világbajnokságon. A jelenlegi szabályok értelmében a VAR segítségével csak addig lehet egy eseményt megvizsgálni, amíg nem indult újra a játék, azonban a nemzetközi szabályalkotó testület (IFAB) közleménye szerint a június 1-jétől életbe lépő szabályok szerint a videobíró bármikor felhívhatja a játékvezető figyelmét olyan súlyos szabálytalanságokra, amelyeket egyáltalán nem vett észre - számol be a Global Soccer Facebook-oldal.

Global Soccer

Bővül a videobíró hatásköre a világbajnokságon. A jelenlegi szabályok értelmében a VAR segítségével csak addig lehet egy eseményt megvizsgálni, amíg nem indult újra a játék, azonban a nemzetközi...

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a bíró látókörén kívül, esetleg a labdás történésektől távolabb elkövetnek egy durva szabálytalanságot, akkor a VAR segítségével ki lehet állítani a vétkest, akár percekkel később is.

Az IFAB tegnap Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet a mai naptól érvényes új szabályokra, amiket egyébként már április 20-án közzétettek.

The IFAB

NEW: The Laws of the Game 2018/19 ⚽ are coming into force on Friday 1 June 2018, including additions related to video assistant referees. ➡️ Download the complete Laws on our website:...

Az ivószünetek például mostantól nem tarthatnak tovább egy percnél,  a harapást pedig már akkor is büntetik, ha nem az ellenfél játékosa az áldozat.

(Fotó: fifa.com)