Fizetésünk minden második forintját elszedi az állam

A magyar munkavállalókat világviszonylatban is az egyik legmagasabb adók sújtják, ezek a hatalmas terhek pedig gátat szabnak a gazdaság fejlődésének. 

Hazánkban a magyar emberek élő munkáját világszinten is kimagasló adóterhek sújtják, ebből kifolyólag a munkavállalók bérükből csupán minden második forintot kapnak meg abból, amit a munkaadók kifizetnek a részükre, az összes többit elvonja az állam. Ez a kimagasló adóterhelés az egykulcsos adó bevezetése ellenére is megmaradt, ráadásul az adójóváírás megszüntetésével az alacsony jövedelműek még rosszabbul is jártak - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: az agyonterhelt magyar munkavállalókat a világon a legmagasabb fogyasztási és még számos máshol teljesen ismeretlen adók is sújtják. 
 
A Jobbik politikusa szerint ezek az intézkedések azt eredményezték, hogy a visegrádi országokkal ellentétben hazánkban az elmúlt öt évben is nőtt a szegények száma. A lakosság több mint egynegyede, a kilenc alapvető áruból és szolgáltatásból legalább négyhez nem jut hozz. Ezek közé tartoznak például az alapvető közüzemi szolgáltatások, vagy a húsfogyasztás. Tehát, a kormányzati sikerpropaganda ellenére Magyarország továbbra is egy nagyon szegény ország.
 
Volner János emlékeztetett: a Jobbik az elmúlt években folyamatosan letette az asztalra megoldási javaslatait. Az élő munkát terhelő adók csökkentése és a gazdaság élénkítése érdekében a radikális ellenzéki párt olyan gazdaságot élénkítő adók bevezetését szorgalmazza, melyek az iparba, a mezőgazdaságba és a turizmusba összpontosítják az adókedvezményeket. Álláspontja szerint ezen ágazatok megerősítésével lehetne jóléti fordulatot elérni. 
 
A Jobbik továbbra sem ért egyet a vállalkozásokat és magánszemélyeket is sújtó korábbi adóemelésekkel. Úgy látják, hogy ez a restrikciós gazdaságpolitika tönkreteszi a magyar munkavállalókat, a hazai cégeket pedig versenyhátrányba hozza. A politikus szerint a gazdaság állapotát jól mutatja, hogy idén az első negyedévben csupán 1572 lakás épült, ami a pár évvel ezelőtti szám töredéke. Megjegyezte továbbá, hogy tisztességes munkahelyek hiányában mintegy félmillióan voltak kénytelenek kivándorolni az országból.