Siker! Hat évtized után legyőztük az angolokat!

Siker! Hat évtized után legyőztük az angolokat!

Szoboszlai Dominik 66. percben szerzett tizenegyesgóljával a magyar válogatott 1-0 arányú győzelmet aratott az Eb-ezüstérmes Anglia csapata ellen Nemzetek Ligája A divíziójának mérkőzésén. Magyarország utoljára 1962 májusában tudta legyőzni a háromoroszlánosokat, akkor a chilei vb csoportkörében 2-1-re győztünk.

A mérkőzésen a szigetországiak birtokolták többet a labdát, de nagyobb helyzeteik a mieinknek voltak, több alkalommal csak a szerencse mentette meg az angolok kapuját a magyar góltól. A 65. percben Nego ívelt Nagy Zsolthoz, aki mellett James hosszan vette le, az angol védő pedig lerántotta a magyar fiút a büntetőterületen belül. A jogosan megítélt tizenegyest Szoboszlai Dominik a kapu jobb oldalába lőtte, ezzel megszerezve a vezetést, és – mint később kiderült – a győztes gólt is.

 

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A meccset egy korábbi büntetés miatt zárt kapuk mögött rendezték, de kisdiákok bemehettek a lelátóra, így részesei lehettek az évtizedek óta várt sikernek.

Az A divízió másik mérkőzésén az Eb-címvédő olasz válogatott a német Nationalelfet fogadja. A magyar válogatott legközelebb kedden lép pályára, akkor Olaszország vendége lesz az A divízió második fordulójában.