Fodor Gábor az Elk*rtuk-filmet készítő Kálomista Gáborral találkozott

Fodor Gábor az Elk*rtuk-filmet készítő Kálomista Gáborral találkozott

Múlt hét csütörtökön találkozott egymással Fodor Gábor egykori SZDSZ-es miniszter, a későbbi Magyar Liberális Párt alapítója és egykori elnöke a napjainkban éppen az Elkúrtuk (Elk*rtuk) címet viselő, az Őszödi beszédet követő eseményeket feldolgozó filmet befejező Kálomista Gáborral.

A fővárosi Állami Operaház közelében zajlott találkozóról az Alfahír egy fényképet is kapott, amin ugyan nem vehető ki tisztán a két személy arca, de erre annak fényében nincs is különösebb szükség, hogy Fodor Gábor lapunknak megerősítette a találkozó tényét.

Mivel kíváncsiak voltunk rá, milyen közös ügye lehet egy, a Gyurcsány-kormány alatt aktív liberális politikusnak azzal a filmproducerrel és színházigazgatóval, aki éppen erről a korszakról készít nyilvánvalóan Fidesz-közeli politikai töltettel is bíró filmet, szerettünk volna kérdéseket feltenni Fodor Gábornak, de csupán az asszisztensén keresztül üzente meg lapunknak, hogy Kálomista Gáborral egyaránt Gyöngyösről származnak, ezért ismerik egymást, a találkozójuk pedig személyes jellegű volt.

Fodor Gábort egyébként többször bírálták már a NER-hez való, helyenként meglehetősen pozitívnak tűnő viszonya miatt, amin az sem segít, hogy kiszólásain túl többek között a HírTV-nek is rendszeres vendége. Érdekesség, hogy Fodor Gábor az SZDSZ elnöki posztjáért 2007-ben és 2008-ban is azzal a Kóka Jánossal vívott küzdelmet, aki azóta diplomáciai útlevéllel a zsebében, Szijjártó Péter körének tagja lett.