A Mi Hazánk területi igazgatója megszavazta a győri akkumulátorgyárnak megágyazó javaslatot

A Mi Hazánk területi igazgatója megszavazta a győri akkumulátorgyárnak megágyazó javaslatot

Fodor Roland győri önkormányzati képviselő a Városstratégiai Bizottság tagjaként szerdán támogatta azt a javaslatot, ami utat enged a város mellett tervezett akkumulátorgyár létesítésének.

Az érdekesség ebben az, hogy a papíron független képviselő az ugytudjuk.hu információi szerint az utóbbi időben már a Mi Hazánk észak-dunántúli igazgatójaként tevékenykedett. Maga a párt pedig ezzel párhuzamosan helyi népszavazást indított a debreceni CATL-akkumulátorgyár ellen.

A Fodor által megszavazott előkészítő javaslat annak az elképzelésnek ágyaz meg, hogy a győrszentiváni szántóföldekből különösen veszélyes iparterület váljon, így akár akkumulátorgyár is.

A hírt a 444.hu is lehozta, majd azzal frissítették, hogy a Mi Hazánk kommunikációs igazgatója, Kisberk Szabolcs tájékoztatása szerint bár Fodor Roland valóban kérelmezte tagfelvételét a pártba, azt egyszer elutasították, megismételt tagfelvételi kérelmét pedig még nem bírálták el.

Az viszont kikezdi az utólagos helyesbítést, hogy Fodor Roland a tavalyi országgyűlési választások idején szerepelt a Mi Hazánk országos listáján. Ahogy az is a párthoz fűzött szorosabb viszonyára utal, hogy 

a Mi Hazánktól származó forrásunk alapján úgy tudjuk, hogy az akkumulátorgyár mellett szavazó Fodort valójában 2023. január 18-án kinevezték a párt egyik területi igazgatójának.

Így ebben a minőségében hozzá tartozik Győr-Moson-Sopron mellett Vas és Zala vármegye is.

Lapunk telefonon kereste Szabadi István pártigazgatót, Fodor Roland tag-e vagy betölt-e valamilyen posztot a pártban, de a parlamenti patkóban is helyet foglaló politikust nem értük el.

Frissítés:

Újbóli megkeresésünkre Szabadi az Alfahírnek azt mondta, Fodor Roland Mi Hazánk-tagsága és egyéb kinevezése kapcsán, hogy 

"ő nem a Mi Hazánk Mozgalom képviselője Győrben".

A pártigazgató szavai szerint ahogy a párttagsága is elbírálásra vár, úgy más kinevezése is "relatíve folyamatban van", és ezáltal az függ a tagfelvételi kérelme elbírálásától.

Ezek szerint legalábbis kétséges, hogy a Debrecenben helyi népszavazást kezdeményező Mi Hazánk igazából melyik álláspontot vallja magáénak az akkumulátorgyárak kapcsán.