Földi: megtámadták Európát, tankok vonulhatnak a kontinensen

A titkosszolgálati szakértő szerint kétségeket lehet támasztani a kollaboránsnak minősített civil szervezetekkel szemben, a kémeket és a szabotőröket pedig azonnal ki kell iktatni.

Földi László szerint nagyon fontos lenne, hogy megváltozzon a bevándorlással kapcsolatos retorika: nem békében vagyunk ugyanis, hanem megtámadtak minket, invázióban van Európa.

Kvázi háborús helyzet alakult ki a kontinensen, még nem lőnek, és nem vonulnak tankok Európában, de az előjelei megvannak, hogy ez is bekövetkezzen

- jelentette ki a titkosszolgálati szakértő a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

A háborúban érvényes szabályzat előírja ugyanis, hogy miként kell védekezni. Lehetne blokkolni intézményeket, kétségeket lehet támasztani kollaboránsnak minősített civil szervezetekkel szemben, azonnal szabotázsrendszerré lehetne nyilvánítani a csempészrendszereket, a kémeket és a szabotőröket pedig azonnal ki lehet iktatni

- vázolta a szakértő.

Földi László rámutatott: ma Európában a titkosszolgálatok csak információt gyűjtenek, és nem vetik be a védekező módszereket.

Az M1 keddi műsorában a titkosszolgálati szakértő arról beszélt, hogy a határokon a katonákat "lőparanccsal" kellene bevetni, hiszen a migránsok a fegyver puszta látványától nem rettennek meg, mivel azt otthon is láttak, a fegyver használatával lehetne visszatartani őket.

„Nem azt mondom, hogy lőni kell, hanem azt mondom, ha bevetjük a katonákat, (…) akkor azt csak lőparanccsal szabad megtenni”

- mondta Földi.