Folytatódik Tiszavasvári tündöklése

Tavaly augusztusban 450 milliót nyertek, most újabb 42 millióból építenek napelemeket az intézményekre, hiába a jobbikos, ellenzéki pozíció.

A jobbikos vezetésű Tiszavasvári önkormányzata 2014 augusztusában nyújtotta be pályázatát „Napelemes rendszer telepítése Tiszavasvári Város Önkormányzata épületeire” címmel, mellyel a helyi bölcsőde, a művelődési központ és könyvtár, valamint a szociális otthon „C” és „D” épületegységeinek csúcsteljesítményű napelemes rendszerrel való ellátását célozták meg.
A napokban kézhez kapott döntés alapján a teljes igényelt 42.628.423 Ft összeget elnyerték a fejlesztéshez, melynek támogatási aránya 100%-os, azaz önerő biztosítását nem igényli - közölte a polgármester.
Ezzel a beruházással várhatóan az épületek áramellátásának nagy részét fedezni tudja a város, jelentős rezsidíjat spórolva az intézményeknél.

Nem az első eset

Legutóbb tavaly augusztusban számolhattunk be róla, hogy csaknem 450 millió forint pályázati támogatásból fejlesztheti központját a város. Az idén megvalósuló fejlesztés során középületeket korszerűsítenek és bővítenek, utakat, járdákat, parkolókat tesznek rendbe, közösségi színteret és sportlétesítményeket alakítanak ki, valamint térfigyelő kamerarendszert is telepítenek Tiszavasvári centrumába - közölte akkor dr. Fülöp Erik jobbikos polgármester, aki az októberi önkormányzati választáson 52,1 százalékos eredménnyel folytathatta a városvezetést.

De miért fontos ez?

Dr. Fülöp Erik korábban úgy nyilatkozott, szerinte a folyamatos fejlődéssel rácáfoltak azokra az alaptalan közhelyekre, hogy egy jobbikos városvezetésű település nem fejlődhet ellenzékben, ha tisztességes és szakmai alapú politizálást folytat. Tiszavasvári sikeres pozícióját ezen túl erősítheti az is, hogy időközben az ország második legerősebb pártjává nőtt a polgármestert adó Jobbik, ami lassan úgy tűnik, beéri a folyamatosan gyengülő Fideszt, és látótávolságon kívül helyezi a széthullott baloldali tömörüléseket.