Elszólta magát az államtitkár: ezer bezárható postahelyről írt egy nappal a bejelentés előtt

Elszólta magát az államtitkár: ezer bezárható postahelyről írt egy nappal a bejelentés előtt

Egyre látványosabban építi le az állam a Magyar Postát, megnehezítve, hogy az adófizető állampolgárok hozzájussanak az állami vállalat szolgáltatásához. 

Szeptember végén már bejelentették, hogy harmincöt budapesti postahelyet bezárnak, majd október végén arról tájékoztatott a Magyar Posta vezetése, hogy "ideiglenesen" szüneteltetik 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, emellett pedig 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot is bejelentettek. 

Érdekes, de a posta október 28-ai bejelentése előtt egy nappal egy írásbeli kérdésre válaszolva Fónagy János államtitkár arról írt, hogy

"a Magyar Posta túlteljesíti jogszabályban előírt kötelezettségeit, közel 2600 postahelyet működtet, miközben mintegy 1600-at kellene fenntartania".

Amúgy a kormánypárti politikus szerint a postabezárások is szankciók miatt vannak...

Emlékezetes, Dudás Róbert már tavaly nyáron figyelmeztetett, a Magyar Posta tömeges bezárásokra készül, akkor a cég rémhírterjesztésnek nevezte a jobbikos politikus állítását - de ami késett, az nem múlt.