Fordulat: Áder mégis folytatná?

Áder János hosszú beszélgetést folytatott Kövér Lászlóval, majd utána felhívta Orbán Viktort.

A lap úgy tudja, Orbán a kétnapos dobogókői Fidesz elnökségi ülésen jelentheti be, hogy Áder János nyitott a folytatásra, amennyiben felkérés érkezik. Schmitt Pál lemondása után Áder János azzal a feltétellel vállalta el a posztot, hogy csak egy ciklust fog végigvinni, úgy tűnik azonban ez megváltozott.

Korábban arról szóltak a folyosói pletykák, hogy Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere lehetne Áder János utódja. Az atv.hu információi szerint a miniszterelnök kormányülésen is nyíltan beszélt arról, hogy személyében református elnöke lehetne az országnak, noha aggodalommal töltötte el, hogy ez nem szül-e ellenérzéseket a katolikus egyház vezetői körében, hiszen így a három legfőbb közjogi méltóság egyaránt református lenne.

Úgy tűnik azonban, hogy a miniszterelnök már nem gondolkodik Balog Zoltánban, és inkább Áder Jánost látná továbbra is a Sándor palotában. Az államfő – miután hosszabb beszélgetést folytatott Kövér Lászlóval –, jelezte Orbán Viktornak: ha a Fidesz részéről felkérés érkezik hozzá, kész még egy ciklusra vállalni a köztársasági elnökséget.