Már a reggeli mélypont is a múlté: 409 forint felett az euró

Már a reggeli mélypont is a múlté: 409 forint felett az euró

Ahogy azt mi is megírtuk, ma reggel történelmi mélypontra került a forint euróval szembeni árfolyama: 405,37 forintos szinten állt a közös európai valuta kedd reggel fél tízkor. Kora reggel még "csak" 402 forintról indult a lejtmenet.

Újabb mélypont: 405 forint fölött járt az euró kedd reggel

Új történelmi szintet ért el a forint, miután 405,37 forintra emelkedett az euró árfolyama kedden reggel fél 10-kor - írja a Portfolio.hu. Nem sokkal korábban 404,87 forint volt, miközben reggel 402 forint környékéről indult. A dollárral szemben is új mélypontra értünk: szintén fél 10 körül 388,2 forint volt egy dollár, ilyen még sosem volt.

Most pedig a Portfolio.hu azt írja, hogy napközben gyakorlatilag óráról órára esik új mélypontra a forint, a gyengülésben pedig kulcsszerepe van a hazai gazdaságpolitikának.

Ostromoljuk a 410-et

Nem sokkal délután három előtt még a 408,4-es szinten járt a forint euróhoz képesti árfolyama.

Jelen állás szerint viszont a magyar fizetőeszköz euróhoz viszonyított értéke már a 409,68-os (!) szintre süllyedt.

A magyar gazdaság sérülékenysége (fizetési mérleg hiány, ikerdeficit) és a hazai gazdaságpolitika különutassága (EU-viták, különadók, rendeleti kormányzás) miatt a forint folyamatos nyomás alatt áll a negatív nemzetközi hangulatban

- jegyezte meg a gazdasági portál, hozzáfűzve, hogy a forintnak a dollárral szemben is megvan az új historikus, 396,4-es szintje.

A dollárt is egy hajszál választja el a 400 forintos szinttől

Kevéssel délután négy óra után az amerikai devizával szemben sem remekelt a magyar valuta, mostanra ugyanis

a dollár 399,2 forintra erősödött.