F1 - Bemutatkozott a rózsaszín Alpine is

F1 - Bemutatkozott a rózsaszín Alpine is

Kilencedikként a francia Alpine Forma-1-es csapata mutatta be hétfőn az idei világbajnoki sorozatra tervezett versenyautóját. A Renault tulajdonában lévő istálló A522 kódnévre hallgató versenygépe.

Az autó festése az új főszponzor miatt a megszokott sötétkék szín mellett rózsaszín betéteket tartalmaz.

"Minden téren folyamatosan fejlődni akarunk, hogy a következő években a bajnoki címért harcoljunk"

- nyilatkozta Laurent Rossi ügyvezető igazgató, hozzátéve, az Alpine célja, hogy az új éra első 100 futamán belül a vb-trófeáért küzdjön, immár a múlt héten kinevezett új csapatfőnök, az Aston Martintól szerződtetett Otmar Szafnauer vezetésével.

Az A522-es kódjelű modellt pedig kétféle köntösben is bemutatták. Az autó fő fényezésében a kék szín dominál majd, készül azonban egy olyan verzió is, amelyen már a BWT nevű szponzor pink színe a hangsúlyosabb. Ez utóbbit használja majd a csapat a 2022-es szezon első két versenyén, Bahreinben és Szaúd-Arábiában.

Az együttes autóit idén is a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso, valamint a francia Esteban Ocon vezeti. Az Alpine az előző három idényben egyaránt ötödik helyen zárta a konstruktőri vb-t, de Ocon a tavalyi Magyar Nagydíjon nyerni tudott.

Az idény március 20-án Bahreinben rajtol, de szerdától már Barcelonában tesztelnek az istállók.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}