Hamiltoné a pole Imolában, Cunoda összetörte az AlphaTaurit

Hamiltoné a pole Imolában, Cunoda összetörte az AlphaTaurit

Lewis Hamilton nyerte az imolai Forma-1-es nagydíj kvalifikációját, ahol meglepetésre Sergio Perez megelőzte csapattárság Max Verstappent.

A Q1-ben az újonc Júki Cunoda csapta oda az AlphaTaurit a falhoz egy sikán után, ami miatt piros zászlóval le is kellett állítani a kvalifikációt.

Az időmérő első szakasza után kiesett Raikkönen és Giovinazzi (mindkettő Alfa Romeo), Mick Schumacher és Nyikita Mazepin (mindkettő Haas), illetve Cunoda.

A második szakaszban meglepetésre búcsúzott Carlos Sainz (Ferrari), mellette a két williamses, George Russel és Nicolas Latifi, valamint Sebastian Vettel (Aston Martin) és Fernando Alonso (Alpine) is lemaradt az időmérő harmadik etapjáról.

A Q3 első mért köre után Lewis Hamilton (Mercedes), Max Verstappen (Red Bull), Sergio Perez (Red Bull) volt a sorrend az élen, a másik Mercedes Valtteri Bottasszal a volánja mögött csak a hatodik helyen állt. A rövid pihenő után viszont a két Red Bull nem tudott javítani pozícióján, ám Perez megelőzte Verstappent, míg Bottas még hátrébb, a nyolcadik helyre csúszott. A mexikói mindössze 35 ezredmásodperccel maradt le a világbajnoktól, de a holland pilóta hátrány is csupán 87 ezredmásodperc.

A negyedik helyen a ferraris Charles Leclerc végzett, ötödik lett az AlphaTaurival Pierre Gasly, a hatodik és hetedik helyen pedig a két McLaren végzett Daniel Ricciardoval és Lando Norrisszal. nyolcadik lett Bottas, kilencedik Esteban Ocon (Alpine), tizedik pedig Lance Stroll (Aston Martin).

A futam vasárnap délután 3 órakor rajtol.