Győzelem Fóton: nem helyeznek el többé bevándorlókat a fóti gyermekotthonban

A kormány végre meghallotta a fótiak szavát.

A Jobbik hónapok óta folyamatosan felemeli a szavát a Károlyi István Gyermekközpontban elszállásolt menedékkérők által okozott közbiztonsági problémák miatt, végül tavaly nyár végén helyi népszavazást kezdeményeztünk mind az állandó betelepítés, mind az ideiglenes elhelyezés ellen. A hosszú eljárás eredményeként december 16-án adtuk le mindkét kérdésben a helyi népszavazás kiírásához szükséges számú, mintegy 1600 aláírást a helyi választási bizottsághoz - olvasható a párt szerdai közleményében.

A kormány végre meghallotta a fótiak Jobbik által felerősített hangját, ami persze érthető, hisz az elmúlt fél év kormányzati szlogenjeit bizonyára nem szívesen hallanák vissza. „Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék!” – olvashattuk tavaly számtalan plakáton, mi pedig megüzentük a kormánynak, hogy ők pedig a fótiak szavát értsék meg!

Tudta? Egy fideszes városban kampányoltak a betelepítés ellen, mégis ellenszélben voltak

Mindkét népszavazási kérdésben összegyűlt a szükséges számú aláírás, most már csak a Helyi Választási Irodán (HVI) a sor, hogy ellenőrizze az adatokat. Pozitív visszajelzés esetén a fótiak referendumon mondhatnak véleményt arról, hogy együtt akarnak-e élni azokkal a migránsokkal, akiket a városi Gyermekközpontban helyeztek el - közölte lapunkkal Merkwart Krisztián, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Bár a Fidesz-kormánytól hallottunk már számtalan olyan ígéretet, amelynek aztán éppen az ellenkezője teljesült, de ha most népszavazási kezdeményezésünk hatására tényleg megteszik a szükséges lépéseket, akkor újfent bebizonyosodott, hogy a Jobbik ellenzékből ugyanúgy képes kormányozni, ahogy kormányra kerülve teszi majd ezt 2018 után - olvasható a Varga Zoltán Péter, a Jobbik választókerületi elnöke és Merkwart Krisztián önkormányzati képviselő által jegyzett közleményben.