Spanyolországba kerülhet Totti?

Spanyolországba kerülhet Totti?

Olasz lapértesülések szerint a Roma legendás futballistája, Francesco Totti hamarosan Madridba költözhet, miután a Real Madrid munkát ajánlott neki.

Az AS Roma legendás labdarúgója két évvel ezelőtti visszavonulását követően technikai igazgatóként dolgozott nevelőegyesületénél, azonban a múlt hónapban távozott az együttestől, mivel állítása szerint

"Néhány embernek az volt a célja, hogy a rómaiakat eltávolítsa a klubtól. Ők most elérték a céljukat. Az elmúlt nyolc évben, mióta az amerikaiak megvették a klubot, minden erejükkel azon voltak, hogy egy irányba tereljenek minket. Ahogy teltek az évek, úgy próbálkoztak, és most sikerült is nekik.” 

A Corriere della Sera és a Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy a Real Madrid szeretné klubnagykövetnek "leigazolni" az olasz legendát. 

A Real Madrid korábban még játékos pályafutása alatt több alkalommal is megkereste Tottit.  2001-ben és 2004-ben is előrehaladott tárgyalások folytak, azonban a Roma együtteséhez mindig hűséges játékos, mindkét alkalommal visszautasította a királyi gárdát. 

2016-ban Florentino Pérez klubelnök fogalmazott: 

„ő az egyetlen labdarúgó, aki valaha nemet mondott a Realnak”.

A 2006-ban világbajnok Totti 1993-ban mutatkozott be az AS Roma felnőtt csapatában, amellyel 2001-ben bajnokságot, 2007-ben és 2008-ban Olasz Kupát, 2001-ben és 2007-ben pedig Olasz Szuperkupát nyert. A klub csapatkapitánya 25 év alatt 616-szor lépett pályára az olasz élvonalban, ezzel Paolo Maldini és Gianluigi Buffon mögött harmadik az örökrangsorban, 250 gólt szerzett a Serie A-ban, ezzel Silvio Piola (274) mögött második.