AfD elnöke: „Nem akarunk Németországban polgárháborút ”

Frauke Petry arra figyelmeztetett, hogy mindennapossá váltak az utcákon a bűncselekmények, szerinte a helyzet eszkalálódhat.

„Eddig nem voltak tömegtüntetések a migránsok ellen, nem voltak még tömeges tiltakozások a német nagyvárosokban. De elfogadhatatlan, amit tapasztalunk, hogy például üldözik a keresztény nőket az itteni szállásokon, hogy mindennapossá váltak az utcákon a bűncselekmények, amiket azok követnek el, akik elméletileg oltalmat keresnek”

 – mondta Petry a Welt am Sonntagnak.

„Minél több iskolázatlan és gyakran agresszív fiatal férfi bevándorló érkezik Észak-Afrikából, annál tovább eszkalálódik a helyzet. Nem akarunk polgárháborút Németországban. Mi a társadalmi béke pártja vagyunk”.

Az AfD elnöke korábban kijelentette: a menedékkérők nagy része nem valódi menekült, sok állítólagos szír valójában más országokból jön.

„Amikor a polgárok számára ez valóban ismert lesz, a hozzáállásuk a migránsokhoz, köztük a valódi menekültekhez is jelentősen meg fog romlani. Ezt nem akarjuk. Ezért kell gyorsan cselekedni”.

A provokatív kérdésre, hogy a jelentős romlás alatt az égő menekültotthonokat érti-e, kérdéssel vágott vissza: „Mit akar ezzel a számba adni?”