Egy őrült meccsen az FTC 3-2-re kikapott a svájci Young Boys otthonában

Egy őrült meccsen az FTC 3-2-re kikapott a svájci Young Boys otthonában

A 2021/22-es Bajnokok Ligája play off-körében a Ferencváros 3-2-re kikapott a svájci Young Boys otthonában, a továbbjutás még nem dőlt el, de a magyar bajnok nagy lehetőséget szalasztott el - ugyanis 65 percen keresztül emberelőnyben játszhattak a zöld-fehérek. 

A 14. percben egy óriási védelmi hiba után a Fradi szerzett vezetést Boli góljával, amire 2 perccel később egy megpattanó lövésből jött a válasz (16., Elia). Aztán jött a 25. perc! Egy zseniális Zubkov-indítás után Botkával szemben tizenegyest érő módon szabálytalankodtak, ami után egyből jött a piros Heftinek. Azonban a megítélt büntetőt Uzuni a kapufára lőtte, a kipattanóból szerzett Laidouni-gólt a VAR elvette - jogosan. 

Aztán a 40. percben egy Dibusz hiba után Sierro élete gólját szerezte (2-1). 

A második félidőben sem sikerült érvényesíteni a létszámfölényt. A hátvéd Garcia szinte egyedül végig vezette a labdát és tizennyolcról kilőtte a jobb sarkot (a műfű nem nagyon jött be Dibusznak...), így a 65. percben már 3-1 volt az állás. 

A reményt és a keretet Boli biztosította, egy eddig még nem ismert oldalát bemutatva, ismét egy távoli góllal tette kicsit izgalmasabbá a visszavágót (82., 3-2).

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. (utolsó) forduló, első mérkőzés:
Young Boys (svájci)-Ferencvárosi TC 3-2 (2-1)

Bern, 15 652 néző, v.: William Collum (skót)
gólszerzők: Elia (16.), Sierro (39.), Garcia (65.), illetve Boli (14., 82.)
piros lap: Hefti (25.)
sárga lap: Siebatcheu (12.), Zesiger (19.), Elia (25.), illetve Haratin (22.), Laidouni (48.), Blazic (68.)