Pályafutása egyik legnagyobb győzelmét aratta Fucsovics Márton

Az Australian Open első játéknapján nagyszerű győzelemmel indított a magyar teniszező, Fucsovics Márton, aki a világranglista 13. helyén álló orosz-izraeli származású, de kanadai színekben versenyző Denis Shapovalovot verte meg. 

Négy játszma alatt nyert Fucsovics Márton az ausztráliai verseny 1. fordulójában a kanadai Shapovalov ellen. A magyar versenyző egy héttel korábban óvatosságból feladta utolsó mérkőzését a bendigói challenger-tornán, pontosan azért, hogy az év első Grand Slam tornáján százszázalékos állapotban legyen. Nos, úgy tűnik a "taktika" bevált, ugyanis a világranglista 67. magyar teniszező kiváló játékának köszönhetően továbbjutott az első körből.

Érdekesség, hogy Fucsovics Márton pályafutása során, még soha nem győzött le olyan játékost, aki ennyire előkelő helyen szerepelt a világranglistán. 

A magyar teniszezőt a helyszínen rengeteg magyar szurkoló biztatta, amely nagyon sokat jelentett neki. 

„Köszönöm a támogatást a szurkolóknak, nagyon sokat segített. Mondhatom lassan, hogy ez lesz a kedvenc Grand Slam-tornám, valahogy itt nagyon jól megy a játék. Azt hiszem, ez a mai mérkőzés életem egyik legjobb meccse volt. Jól ment a játék és akkor voltam agresszív, amikor kellett, és éppen mindig annyira, amennyire kellett. Tudom, hogy a tizenhármas nem szerencsés szám, de nekem ez lesz a jövőben a kedvenc számom"

- nyilatkozta Fucsovics a mérkőzést követően.

A magyar teniszező leginkább stabilabb adogatásának köszönheti, hogy megnyerte a találkozót, emellett az észak-amerikai vetélytárs sokkal több ki nem kényszerített hibát követett el, szám szerint 62-t, míg ő csupán 35-öt.

A bravúros siker után Fucsovicsra a tavalyi U21-es világbajnokság 18 éves olasz győztese, Jannik Sinner vagy a selejtezőből főtáblára került ausztrál Max Purcell vár. Előbbi a 82., utóbbi a 216. a világranglistán.

(a legjobb 64 közé jutásért)
Denis Shapovalov (kanadai, 13.)–Fucsovics Márton 3:6, 7:6 (9–7), 1:6, 6:7 (3–7)