A Fudan oktatója meggyilkolta az egyetem párttitkárát

A Fudan oktatója meggyilkolta az egyetem párttitkárát

A 444.hu írta meg, hogy hétfőn őrizetbe vették a sanghaji Fudan Egyetem egyik oktatóját, mert a gyanú szerint a férfi az egyetem kampuszán belül meggyilkolta a kommunista párt egyetemre delegált káderét

A kínai állampárt irányítása alatt álló Global Times csak annyit írt, hogy egyelőre nyomozás zajlik az ügyben, de nem tudni részleteket. A kínai közösségi oldalak beszámolóit is szemléző Greater China Journal ugyanakkor arról számol be, hogy az egyetem egyik matematikaprofesszora, Csiang Venhua késelte halálra a Kínai Kommunista Párt intézménybe kinevezett párttitkárát, Vang Jongcsent.

A beszámolók szerint a tanszék elégedetlen volt Csiang oktatói teljesítményével, ezért a menesztésére készültek, Csiang azonban úgy érezte, erről a párttikár Vang tehet, és bosszút akart állni rajta.

Csiang a rendőrségnek beismerte a tettét. Elmondta, hogy Vang évek óta rosszul bánt vele, és ebből lett elege. A Fudan Egyetemen a kinevezett párttitkárok dolga, hogy biztosítsák az oktatók és a diákok hűségét a párt felé.