Duterte: az egyetlen bűnöm, hogy ítélet nélkül öletek meg embereket

Az meg semmiség!

A Fülöp-szigetek elnöke, Rodrigo Duterte kimondta, amit egyébként mindenki tud: a droghadjáratok során jóváhagyta emberek meggyilkolását bármiféle eljárás vagy ítélet nélkül - írja a Guardian.

"Kérdeztem a katonáktól, hogy mi az én vétségem? Elloptam valaha egyetlen pesót is? Az egyetlen bűnöm az ítélet nélküli gyilkosságok."

Azt továbbra is tagadja, hogy államilag támogatottak lettek volna a kivégzések. Duterte ellen már zajlik vizsgálat a Nemzetközi Büntetőbíróságon, a bírák gyanúja szerint az országban több ezer embert gyilkoltak meg ítélet nélkül, emberiesség elleni bűntettek kapcsán is vizsgálódnak.

A Fülöp-szigeteki statisztikák szerint 4500 embert gyilkoltak meg a rendőrök Duterte elnöksége alatt, a Nemzetközi Büntetőbíróság szerint 8-12 ezer lehet a valós szám.

Diktatúrát akar, Hitlerhez hasonlítja magát - a magyar kormány együttműködést köt vele

A manilai nagykövetség újbóli megnyitásának apropóján Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter találkozott Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki államfővel is.A magyar politikus elmondta, hogy több új megállapodást is kötnek, a gazdasági együttműködés komoly előnyökkel jár hazánk számára. A két ország kapcsolata pedig új dimenzióba fog lépni a találkozót követően.