Hogyan festene G. Fodor Viktorjugendje?

Azt már tudjuk kiért, de ki ellen?

G. Fodor Gábor a Fidesz hű újságírója, a párt fiatalokat célzó lapjának főszerkesztője és az Orbán agytrösztjét vezető Századvég elnöke jó ötletnek tartaná, ha a kommunista május elsejei felvonulások után harminc évvel immár a Fidesz rendezvényein masíroznának a fiatalok a vezér hívó szavára.

Az a párt, amely kilenc évvel ezelőtti hatalomra kerülésekor még Soros György spekuláns markából evett és elítélte, sőt betiltotta a romák elképesztően rossz társadalmi helyzetére való figyelemfelhívásként a nyomortelepeken masírozó Magyar Gárdát, mára eljutott odáig, hogy saját korrupt rendszerének fenntartása érdekében Magyarországot Izrael és Oroszország érdekeinek kiszolgáltatva a vezért, Orbán Viktort védő félkatonai szervezet létrehozásáról ábrándozik.

G. Fodor Gábor ráadásul ezt az elképzelését nem baráti körben vetette fel, nem csak viccelődött, hanem elismerte, hogy egy előadás keretében hangoztatta nézeteit.

Tehát ha jól értjük, akkor a kormányzati, főként fiataloknak szóló politikai kommunikáció egyik befolyásoló alakja, szíve szerint a Fidelitasból egy paramilitáris szervezetet alakítana, aminek feladata Orbán Viktor és éppen aktuális ideológiájának szolgálata lenne.

Természetesen nem vádoljuk a kormánypártot antiszemitizmussal, hiszen a Köves Slomóval és Benjamin Netanjahuval parolázó pártvezetéstől ez távol áll, azonban a xenofóbiát és a rasszizmust olyan szintre emelték az elmúlt évek kommunikációjában, hogy azt még Goebbels is megirigyelné.

Hitlerjugend vs. Viktorjugend

A 20-as években elterjedt cserkésztáborokat a német nemzetiszocialista párt fokozatosan felszámolta, míg végül csak egyetlen szervezet, a Hitlerjugend maradt, ami 1939-re már a német gyerekek több mint 90 százalékát tudhatta tagjai között. A rendszer ezáltal próbálta elérni, hogy a fiatalokat legbefolyásolhatóbb korukban az általuk helyesnek tartott értékrendszer felé terelje, akár a családtól való elszakítás árán is. Több történet is bizonyítja, hogy a képzés olyan jól sikerült, hogy sok gyermek egyszerűen megtagadta a nem náci-elveket valló szüleit. A szervezetben a cserkésszerű tevékenységeket fokozatosan alakították át, mígnem és a legfőbb céllá a Hitlerhez feltétlen hű, hadviselésre alkalmas férfiak kinevelése vált. A szervezet női szárnya, a Német Lányszövetség pedig a fiatal lányokat készítette fel a későbbi feleség és anya szerepre.

A Hitlerjugendes fiatalok sokszor támadták meg zsidó vagy egyszerűen csak nem náci eszméket éltető kortársaikat. Hogy festene akkor a Viktorjugend? Képzeljük csak el, ha a mai helyzetben, az éppen az európai szélsőségesekhez sodródó Orbán Viktor eszmerendszerét kezdené el védeni egy jól képzett tizen-huszonéves alakulat. Ki lenne az ellenség? Elsősorban természetesen a bevándorlók, tekintet nélkül arra, hogy azok azért menekültek Európába, mert a hazájukban fegyveres katonák gyilkolták halálra a civil lakosságot és a globalizáció által terjesztett nyugati életforma kényelmének reményében kontinensünk felé vették az irányt, vagy éppen pont eme életforma felszámolására esküdtek fel egy saját vallását elvakultan védő és terjeszteni kívánó terrorszervezetnek.

Csakhogy az a bökkenő, hogy belőlük nem sokat találnának idehaza, aki pedig itt van, azt általában jó pénz fejében érkezett, így hamar megideologizálnák ittlétük jogosságát. Ki maradt hát? Az Orbán Viktor által migránssimogatónak titulált ellenzék, akiknek többsége hiába állt mindig a racionális, hatékony bevándorlásellenesség mellett, a vezért ezt egyáltalán nem érdekelte. Hiszen győzni, hőssé válni csak háborúban lehet, ha pedig éppen nincs háború, akkor szítani kell egyet. Ez az, amit Orbán Viktor és a Fidesz évek óta tesz. Háborút szít Brüsszel ellen, az idegenek ellen, a bevándorlók ellen, az ellenzéki pártok közt és ellen, most pedig épp az európai jobbközép ellen, ahova 20 éve épp a liberálisoktól ejtőernyőzött át.

A háború, a káosz pedig a legjobb táptalaja annak, hogy gátat szabjon az összefogásnak, a logikának, mindenkit önzésre, a saját vagyon védelmére ösztönözzön és elterelje a figyelmet a fejünk felett ellopott pénzekről. Mi lenne hát szerintünk a Viktorjugend? A korrupció védelmében a keleti despotizmusba menetelő Magyarország jövője.

(Fotó: Orbán Viktor/Facebook)