Füstbe szállt Garancsi Budakalászra álmodott filmstúdiója

Füstbe szállt Garancsi Budakalászra álmodott filmstúdiója

Rendkívüli képviselő-testületi ülésen szavazta le Budakalász, hogy a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Asset Management Zrt. filmstúdiót építsen a településre.

Nem támogatja a város külterületére tervezett óriásberuházást és nem kezd tárgyalásokat a Market Asset Management Zrt.-vel az építkezés megindításához szükséges településrendezési szerződés megkötéséről, az építési jogok megadásáról

- írja a magyarnarancs.hu az önkormányzat honlapján megjelent döntésre hivatkozva. Ebben azt írják, a Market Asset Management Zrt. még áprilisban kereste meg a település vezetését egy filmstúdió építésének tervével, ki is néztek maguknak egy területet a város külterületén, a Gyógynövénykutató Intézet és a METRO áruház mögött, amelynek tulajdonosa a GYNK Ingat­lanfejlesztő Zrt.

Az önkormányzat a döntéshozatal folyamatába építész és tájépítész szakemberek mellett a helyi civil szervezeteket is bevonta, sőt a helyi lakosok véleményét is kikérte, akiknek a 39 százaléka elutasította a beruházást, 28 százalék hezitált, és 33 százalék támogatta a projektet.

A testület érve szerint azért szavazták le a beruházást, mert "bár Budakalásznak is nagy szüksége lenne a fejlesztési forrásokra, mi itt és most a társadalom minden szegmensét átformáló klímaváltozást és a zöld szempontok érvényesülését előbbre soroltuk".