Bale ismét a Tottenhamben rúgja a bőrt

Bale ismét a Tottenhamben rúgja a bőrt

Gareth Bale hét év után visszatért a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatához a Real Madridtól. A 31 esztendős szélső egy évre kölcsönbe érkezett vissza korábbi klubjához, amelynek sajtóértesülések szerint 20 millió fontjába került a játékos, ennek az összegnek egy részét a futballista magas fizetésének átvállalása teszi ki.

A madridiak régóta szabadulni kívántak a walesi játékostól már csak azért is, mert Zinédine Zidane vezetőedző jó ideje nem számít rá, emiatt Bale legutóbb már külön edzett a csapattársaitól.

A királyi gárda 2013-ban akkor világcsúcsot jelentő 100,8 millió euróért igazolta le a Tottenhamtől Bale-t, akinek szerződése 2022-ben jár le, miközben hetente körülbelül 660 ezer eurót kap.

Az észak-londoni együttes azonban nemcsak egykori klasszisát szerezte meg a Real Madridtól, hanem a bal oldali védő Sergio Reguilont is. A 23 éves spanyol válogatott futballista, aki az előző szezont kölcsönben az Európa-ligát megnyerő Sevillában töltötte, 30 millió euróért váltott klubot és öt évre kötelezte el magát új együtteséhez.

(MTI)