Nagyon beteg a német futball-legenda

Nagyon beteg a német futball-legenda

Gerd Müller, a németek legendás labdarúgójának felesége elmondta, hogy az egykori támadó már alig van ébren, a nap nagy részében alszik. A 75. születésnapját kedden ünneplő játékos neje, Uschi a Bild című napilap hasábjain úgy fogalmazott, a ’70-es évek legendás csatára a nap 24 óráját ágyban tölti, már csak ritkán van éber pillanata.

Gyönyörű, amikor kicsit kinyitja a szemeit, mond egy igent vagy egy nemet. Nyugodt, békés, nem hiszem, hogy fájdalmai vannak, szép lassan, alvásról alvásra közelít a túlvilág felé

– írta megható írásában a feleség a Nemzet bombázója becenevű játékosról, aki egy otthonban tölti mindennapjait.

Az Alzheimer-kórral küzdő Müller 1966 és 1974 között 62 mérkőzésen 68 gólt szerzett a nyugatnémet válogatottban, a Bayern Münchennél töltött 15 éve alatt 453 találkozón 398-szor volt eredményes. Klubjával háromszoros BEK-győztes és négyszeres bajnok, a nemzeti csapattal 1974-ben világbajnokságot, 1972-ben Európa-bajnokságot nyert. Hétszer volt a Bundesliga gólkirálya, az 1970-es vb-n és a két évvel későbbi kontinensviadalon sem lőtt nála senki több gólt. Az Aranylabdát egyszer (1970), az európai Aranycipőt kétszer érdemelte ki.

(MTI)