Elhunyt Gianluca Vialli

Elhunyt Gianluca Vialli

Ötvennyolc éves korában elhunyt Gianluca Vialli, az olaszok legendás futballistája.

Az 59-szeres válogatott támadót először 2017-ben diagnosztizálták hasnyálmirigyrákkal, egy évvel később gyógyultnak nyilvánították, tavalyelőtt azonban bejelentette, hogy a kór ismét megtámadta a szervezetét.

Vialli decemberben került kórházba Londonban, ott hunyt el pénteken.

Nincsenek szavak

- írta angol nyelvű Facebook-bejegyzésében Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az egykori kiváló csatárról korábbi klubjai és a legnagyobb ellenfelek is megemlékeztek a közösségi médiában, míg az Olasz Labdarúgó Szövetség honlapján olvasható írásban Gabriele Gravina, a szervezet elnöke úgy fogalmazott: "amit az Azzurriért tett, azt soha nem felejtjük el".

Gravina megjegyezte, az utolsó pillanatig bízott Vialli felépülésében, nagyszerű ember volt, aki halálával betölthetetlen űrt hagyott maga után.

A nyolcvanas évek közepén Vialli a Sampdoria játékosaként lett világszerte ismert futballista, Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert, Bajnokcsapatok Európa Kupája-döntőt játszott a genovai csapattal. Ezt követően a Juventusban futballozott, a torinóiakkal az 1995/96-os szezonban felért a csúcsra a Bajnokok Ligája-serleg elhódításával. Karrierjét a Premier League-ben szereplő Chelsea-ben fejezte be.

Később edzőként is irányította a londoniakat. Tavalyelőtt az Európa-bajnokságon az aranyérmes olasz válogatottnál volt korábbi sampdoriás csapattársa, Roberto Mancini szövetségi kaptány segítője, tavaly decemberben azonban megromlott egészségi állapota miatt távozott a posztjáról.

(MTI)