Mindent (is): Mészáros megvette Csányi golfklubját

Mindent (is): Mészáros megvette Csányi golfklubját

Felcsút és Alcsútdoboz környékén lassan nem lesz olyan birtok, ami nem a miniszterelnök jóbarátjához köthető.

A Pannónia Golf és Country Club hétfői körlevelében tulajdonosváltásról értesítette a klub tagságát: a létesítményt üzemeltető Máriavölgy Zrt.-t a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. vásárolta meg - írja a 24.hu.

A részvénytársaságot eddig Csányi Sándor fia, Csányi Attila irányította. A cég 2012-ben került az érdekeltségébe: akkor szerezték meg a klubépülettel, teniszpályával és úszótóval is rendelkező területet az alapítóktól, egy svájci-osztrák házaspártól. Az akkori sajtóértesülések szerint 2 milliárdot áldoztak arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök második otthona közelében szerezzenek birtokot.

A Pannónia Golf és Country Club szinte közvetlen szomszédja Orbánék hatvanpusztai majorjának és Mészáros Lőrinc birtokai ölelik körül.

Üres stadion, kisvasút, majorság méretű kutyaház | Alfahír

Be kell vallani, nem lennénk ma egyszerű felcsúti lakos. A falu neve szétválaszthatatlan lett Orbán Viktorral, Mészáros Lőrinccel, az értelmetlen, de legalább drága, részben közpénzből megvalósult, vagy még tervezett beruházásokkal. Jelképe lett egy urizáló, stílus nélküli, öntelt világnak.Cikkünkben összeszedtük, hogy pontosan melyek is ezek.

A portál emlékeztet: a beruházások finanszírozásához Csányiék megragadták a kínálkozó állami forrásokat is. Jutott a pénz Alcsútdobozra a budapesti olimpiával összefüggő fejlesztésekre szolgáló Budapest 2024-programból is.

A lap forrásai szerint egyébként Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor az elmúlt években rendszeresen megfordult az exkluzív éttermet is működtető Csányi-birtokon, golfozni azonban egyikük sem szokott.