Google-keresővel és Wikipédiával magyarázta a bizonyítványt az Agrárkamara

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara erejéből egy, a Wikipédia, a Google és a KSH információiból összeollózott dokumentumra futotta, ami öt táblázatban foglalt össze mindent.

A Jobbik képviselőiben számos kérdés merült fel, ezeket így sorolták fel:

  • Minek köszönhető, hogy a gazdaságilag rendkívül elmaradott megyénkben a mezőgazdasági dolgozók bruttó átlagbére havi 175 ezer forint?
  • Hogyan lehet az, hogy bár az önkormányzatok mezőgazdasági munkavégzésre folyamatos start és közmunkaprogram támogatásokat kapnak, az ágazatban alkalmazott munkaerő mégis csupán 3,2 százaléka a teljes alkalmazotti létszámnak?
  • A megye mezőgazdasági társas vállalkozásai a kvóta alapú támogatások hány százalékát igénylik és kapják meg, illetve a családi gazdaságok, valódi őstermelők, egyéni vállalkozók mekkora részesedéssel bírnak ebből?
  • Milyen a tényleges munkaerő alkalmazása birtoknagyságok szerint, és melyek azok a gazdasági szervezetek, amelyek ezer hektár feletti területeken gazdálkodnak?
  • Mi az oka annak, hogy bár a juhágazat 90 százalékban egyéni és családi gazdaságokra épül, az állattartó telepek korszerűsítésében mégis aránytalanul kevés támogatást kapnak?
  • Hány külföldi, illetve kettős állampolgár tulajdonol a megyében valamilyen formában termőföldet?
  • A tavalyi év során lezajlott állami földárveréseken mennyi bevétele keletkezett az államnak a megyéből?

"Választ nem a Google-tól, hanem a megyei agrárkamara elnökétől vártunk volna! Ha az agrárkamara és szervei a gazdákat szankcionálja a hiányosan dokumentált gazdálkodással kapcsolatban, a saját működéséről kiállított szegénységi bizonyítványért vajon lesznek felelősök?" - tették fel a végső kérdést a felháborodott képviselők.