Honvédelmi Minisztérium: ismét riasztották a Gripeneket

Honvédelmi Minisztérium: ismét riasztották a Gripeneket

Péntek délután újabb azonosítatlan repülőeszköz miatt riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken kora este az MTI-vel.

Azt írták: a radarok 15 óra környékén ismét hasonló jeleket érzékeltek, mint a déli órákban, ezért a Magyar Honvédség légtérvédelmi szolgálata felszállást rendelt el a Légvédelmi Készenléti Szolgálat számára. Az érintett légtér ellenőrzése során repülőeszközt ezúttal sem azonosítottak.

Pénteken eddig kétszer kellett a Magyar Honvédség Gripenjeinek felszállnia, azonban egyik alkalommal sem találtak a radarjelek által jelzett helyszínek egyikén sem repülőeszközt - emelte ki a HM.

Ez ám a stratégiai nyugalom: a HM szerint péntek délben is átrepült "valami" Magyarország felett

Megszólalt a Honvédelmi Minisztérium a Magyarország légterén is keresztül átrepülő, csütörtök éjjel Zágrábban lezuhant szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgéppel kapcsolatban. A HM közleményében azt írja: "Egy, a légtérben a radarképernyőn időnként érzékelhető repülő tárgyat észlelt a Magyar Honvédség légtérvédelmi szolgálata 2022. március 10-én az éjszakai órákban Magyarország légterében.