A belügynek állítólag a leghalványabb fogalma sincs, mikor lépett Magyarországra Gruevszki

Vajon hány politikusbűnöző bujkál még hazánkban?

A portál a Miniszterelnökség erre vonatkozó közleményére utalva közérdekű adatigénylés keretében lett volna kíváncsi, hány külföldi állampolgár nyújtott be, Nikola Gruevszkihez hasonlóan, különleges eljárás során menekültkérelmet, ám kérdéseikre nem kaptak érdemi választ.

Ráadásul a Belügyminisztériumnak állítólag arról sincs információja, hogy a hazájában korrupció miatt jogerősen két év börtönre ítélt volt macedón kormányfő pontosan mikor lépte át Magyarország határát.

"A közérdekű adatigény megválaszolására a Belügyminisztérium nem rendelkezik adatokkal"

- így hangzott a portál által kapott hivatalos válasz, ami már csak azért is érdekes, mert a Politico szerint a magyar hírszerzés is részt vehetett a politikusbűnöző Magyarországra csempészésében.

Európai Parlament: Magyarország adja ki Gruevszkit!

Az EP-képviselők csütörtökön véleményt alkottak Albánia, Macedónia és Montenegró uniós csatlakozásának jelenlegi helyzetéről, valamint megszavazták a macedón jogállamiságról szóló jelentést. Alapvetően pozitívan vélekednek Macedónia erőfeszítéseiről a szükséges reformok kapcsán, de felszólítást is küldtek, mely szerint fokozni kell a pénzmosás és az összeférhetetlenség elleni harcot, hogy jobban tudják védeni az igazságszolgáltatást a politikai befolyástól - írja hvg.hu.