A Mi Hazánk EP-listájára került a felfüggesztett börtönre ítélt önjelölt adósmentő

Gulya Tibor neve régóta ismert.

Hogy ez mekkora sikerrel járt? 2017. július 17-én arról számolt be az állami tévé híradója (jellemző módon, az eredeti link már nem elérhető, a Magyar Nemzet archívumában azonban még megtalálható), hogy

zugírászat miatt első fokon két év felfüggesztett börtönre, egymillió forint pénzbüntetésre és 27 millió forint értékű vagyonelkobzásra ítélte őt

a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság. A volt budapesti rendőr 2012 és 2016 között, magát ügyvédnek kiadva jogi megoldást kínált fizetésképtelenné vált devizahiteleseknek vagy gyorshajtás miatt feljelentett autósoknak.

A vád szerint a devizahitelesek jótevőjeként ismertté vált Gulya termékbemutatókhoz hasonló előadásokon toborozta ügyfeleit, akikkel elhitette, hogy a devizahitel-szerződésüket kamatmentes hitellé lehet alakítani. A Két Patrónus Kft. ügyvezetőjeként pedig több mint 50 esetben adott jogi tanácsokat, illetve készített beadványokat különböző végrehajtási, közigazgatási és büntetőügyekben.

Mindenesetre Gulya mostanában nemcsak az MHM videóin szerepel (legutóbb október végén a Hír TV számolt be arról, hogy nem sikerült megakadályozni egy kilakoltatást), de ő az 5. a párt EP-listáján is.