A Google letörölte Gulyás Márton kamupártos oknyomozó videóját

A Google letörölte Gulyás Márton kamupártos oknyomozó videóját

A Partizán az elmúlt időszak egyik legfontosabb anyagát rakta össze az úgynevezett rablópártokról.

A Google adatvédelmi okokra hivatkozva eltávolította a Partizán Youtube-csatornájáról Gulyás Mártonék Rablópártokról szóló háromrészes dokumentumfilm-sorozatának második epizódját, illetve a mindhárom részt tartalmazó teljes változatot is – számolt be elsőként a 444.hu.

A hírportál tudomása szerint a törlés hátterében vélhetően egy telefonbeszélgetés állhat. A videó egyik mellékszereplőjét Kálmándi Sándornak hívják, aki egy Net Párt nevű formáció képviselőjelöltje volt – emlékeztetett a 444.hu.

„A Partizán filmje Kálmándi körét is összekapcsolja az oknyomozás középpontjában álló Seres Mária–Stekler Ottó párossal. A videón egyébként a korábban országgyűlési képviselőjelöltként indult Kálmándi végig kitakart arccal szerepel, viszont bejátszanak egy telefonbeszélgetést, amin Kálmándi arról beszél, hogy egy 2018-ben alapított cége is közel száz millió forintos bevételt ért el. Valószínű, hogy a telefonbeszélgetés, esetleg a beszélgetés alatt bemutatott képek miatt törölhette Gulyásék videóját a Youtube”

- írta a 444.hu.

A hírportál arra is felhívta a figyelmet, hogy a Youtube rendszere ilyen panasz esetén a készítőnek is ad fellebbezési lehetőséget, de Gulyásék ezzel nem éltek (ehhez a videón szereplő érintett(ek) beleegyező nyilatkozatára lett volna szükség, ami egy oknyomozó videó esetében érthető módon nem állt rendelkezésre), ezért csütörtökön a rablópártos sorozat második részét törölte a Google, szombaton pedig a teljes filmet.

A 444.hu úgy tudja: Gulyás Márton angol és magyar nyelvű levelet is írt a cég képviselőinek, és azzal érvelt, hogy a videó közszereplőről szól, nem sért semmilyen magyar törvényt vagy Youtube-szabályzatot, továbbá kérte, hogy állítsák vissza a film elérhetőségét.