Gulyás Márton önként ment be a rendőrségre

Gulyás Márton önként ment be a rendőrségre

A közéleti aktivista a sajtóból értesült arról, hogy körözik.

Ahogy tegnap portálunk is beszámolt róla, pénteken a rendőrség honlapján elérhető körözési listában megjelent Gulyás Márton ellenzéki aktivista profilja.

Gulyás ellen garázdaság miatt adott ki elfogatóparancsot a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2019. március 29-én.

Az Index információi szerint az aktivista a sajtóból értesült az ellene kiadott körözésről, és még péntek este több ismerősével önként ment be a VII. kerületi rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták.

Ügyvédje, dr. Matlák Gábor szerint egy 2016-os városligeti tüntetésen történt védőtakaró-rongálás miatt indítottak eljárást. Tehát nem az Állami Számvevőszék tavaly januárban való összemázolása miatt, ahogy azt elsőre feltételezni lehetett.

A régóta zajló eljárás során Gulyás néhány hónapja elmulasztott egy tárgyalást, ezért adták ki ellene a körözést. Az ügyvédnek arról nincs tudomása, hogy előtte megkísérelték volna az előállítását.

Az aktivista jogi képviselője szerint azzal, hogy a körözés kiadását péntek délutánra időzítették, megakadályozták Gulyás Márton hétvégére tervezett utazását egy szomszédos, unión kívüli országba.

"Ha Magyarország nem lenne jogállam, még arra is gondolni lehetne, hogy ezt nem véletlenül időzítették így"

- mondta az Indexnek dr. Matlák Gábor.

Elfogatóparancsot adtak ki Gulyás Mártonnal szemben | Alfahír

Pénteken a rendőrség honlapján elérhető körözési listában megjelent Gulyás Márton ellenzéki aktivista profilja. A hatóság azt írja, garázdaság miatt adott ki ellene elfogatóparancsot a Pesti Központi Kerületi Bíróság ma, azaz 2019. március 29-én.