Gyermekéhezés - Jobbik: „A Fidesz kérjen bocsánatot!”

Az éhező gyermekek megsegítése mellett kampányol a Kubatov Gábor fideszes pártigazgató által irányított Ferencvárosi Torna Club szponzora.

Hétfői cikkünkben számoltunk be arról, hogy a 89.5 Music FM kampányt indított az éhező gyermekek megsegítésére. Ennek keretében minden hétköznap licitálás indul egy kifejezetten erre a célra fejlesztett applikáción. A rádió felhívása szerint naponta 80 ezer gyermek éhezik Magyarországon. A kampány támogatói között megtalálható a Groupama Biztosító, a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. hazai pályájának névadó szponzora, a Fradi exkluzív partnere.

Az ügy pikantériája, hogy a sportklub elnökének, Kubatov Gábornak (aki nem mellékesen a Fidesz pártigazgatója, illetve sajtóértesülések szerint a leendő alelnöke) a párttársai korábban lesöpörték az asztalról az ellenzéki pártok gyermekéhezés elleni javaslatát.

Ezt Kósa Lajos a Fidesz jelenlegi alelnöke úgy kommentálta, hogy aki gyermekéhezésről beszél, az egy „primitív politikai kampányt támogat”, szerinte „a gyerekszegénység fogalma egy politikai komédia”. Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője ugyan elismerte az ellenzéki javaslat céljának fontosságát, de azért nem tartotta támogathatónak, mert szerinte az ellenzék „rászállt” erre a témára. Pánczél Károly fideszes országgyűlési képviselő pedig az N1TV kérdésére kijelentette: „nincs ma gyermekéhezés Magyarországon”.

Mielőtt a kormányoldal leszavazta a gyermekéhezés elleni javaslat tárgysorozatba vételét a parlamentben, Orbán Viktor miniszterelnök egész egyszerűen kivonult az ülésteremből (újabban pedig, ha valamire nem akar reagálni, akkor az ülésterem függönye mögött bujkál).

Szilágyi György országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy a Tárki felmérése szerint ötvenezer gyermek tartósan éhezik az országban, míg a Gallup által megkérdezettek 47 százaléka mondta azt, hogy van olyan helyzet, amikor nem tudják megvenni a gyermekeik számára szükséges élelmiszereket.

A Jobbik szerint két lehetősége van a Fidesznek:

- ha igaz, amit állít, hogy nincs gyermekéhezés, akkor a rádió kampányával becsapják az embereket és egy nem létező ügyre kérnek pénzt. Ez esetben a Fidesznek feljelentést kell tennie a Groupama Biztosító ellen.

- a kormánypártnak bocsánatot kellene kérnie azoktól a politikai pártoktól és politikusoktól, akik tenni kívántak a gyermekéhezés felszámolásáért

Szilágyi György szerint utóbbi esetben járna el helyesen a Fidesz, mivel egyértelmű, hogy van gyermekéhezés, ezt csak a kormánypárt vonja kétségbe.

Ibizai luxusurizálás

A jobbikos országgyűlési képviselőt Habony Árpád luxusurizálásáról is kérdezték. A 444.hu számolt be az ibizai Heart „étterem/drogdiszkó” promóvideójáról, amelyben Orbán Viktor miniszterelnök tanácsadója is felbukkan, láthatóan „átszellemült” hangulatban. Egy névtelenül nyilatkozó budapesti vállalkozó az ibizai szórakozóhelyet a következőképpen írta le a lapnak:

„A csapból is kokain folyik, a falról meg kurvák potyognak. Nem tudod, mekkora sor állt a wc előtt és senki sem pisilni akart.”

Szilágyi György jobbikos képviselő úgy fogalmazott: a jogi kérdésekkel egyenértékű az erkölcsi kérdése is ennek az ügynek, hiszen Habony Árpád, akit ebben a videóban luxuskörülmények között, „furcsa arckifejezésekkel” lehet látni, Orbán Viktor közvetlen környezetéhez tartozik, a miniszterelnök tanácsadója.

„Ilyen emberekkel veszi körbe magát Orbán Viktor, ilyen emberek adnak neki tanácsokat, és ilyen emberek tanácsa alapján irányítja az országot" - mutatott rá a jobbikos képviselő, majd a következő kérdést tette fel:

"Vajon Habony Árpád milyen tanácsokat tud adni Orbán Viktornak az egyszerű, munkából és bérből, fizetésből élő emberekkel kapcsolatban, amikor ő ilyen körülmények között éli a világát?”