"Gyermekének mely képességeit érzi kiemelkedőnek?" - Negyedikesek tanóráján toboroz a fideszes MCC

"Gyermekének mely képességeit érzi kiemelkedőnek?" - Negyedikesek tanóráján toboroz a fideszes MCC

Miközben tanárok, diákok, szülők tüntetnek és nyelik a könnygázt, a Mathias Corvinus Collegium az általános iskolákban agitál. A szülők persze erről semmit nem tudtak...

Egészen döbbenetes ütemérzékkel, a tegnapi tanárdemonstrációra időzítve érkeztek toborzók a paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a Szekszárdi Képzési Központjából.

Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs által vezetett MCC két munkatársa a közoktatási intézmény tanóráján népszerűsítette az intézmény képzését a tízéves gyermekeknek

- tudta meg az Alfahír.

S nem üres kézzel érkeztek, hanem egy ajándékcsomagot is kaptak a meglepett diákok, majd miután hazamentek, ezzel meglephették a szülőket is -

ugyanis tudomásunk szerint sem az iskola, sem pedig az illetékes Szekszárdi Tankerületi Központ nem tájékoztatta a látogatásról a gyermekek szüleit.

De nemcsak papírokat, hanem lufit, matricát, kitűzőt és trendi ragasztható tetoválást is kaptak a lurkók.

A negyedikes gyerekekhez érkező két hölgy tíz perc lehetőséget kapott kapott az MCC bemutatására. A gyermekeknek azt mondták, hogy felhívnák a figyelmüket induló képzésükre, amely kapcsán megismerhetik a robotika világát és azt, hogyan költhetik el okosan pénzüket. A központjukat úgy jellemezték, hogy az iskolában tanultakat tudják másképp bővíteni, nem az iskolai tantárgyak kategóriájában, hanem "szélesebb perspektívát kapnak egy ingyenes, remek lehetőségen keresztül".

A toborzás során hangsúlyozták, lesz egy nyílt nap, ahol várják vissza őket a kitöltött jelentkezési lappal - sőt, az MCC-napon még étkezést is biztosítanak.

Egyébként meglepő dolgokat kérdezett az MCC a tízéves, negyedikes gyermekek szüleitől:

-Gyermekének mely képességeit érzi kiemelkedőnek?

-Mik azok a területek, sportok, szabadidős tevékenységek, amelyek iránt kiemelt érdeklődést mutat?

-Hogy viselkedik otthon, társas közegben, felnőttekkel, kortársakkal?

-Milyen területek (érzelmi, fizikai, szellemi) jelentenek számára kihívást?

-Mit várnak a képzéstől, milyen egyéni célokat, elvárásokat fogalmaznak meg?

-A Fiatal Tehetség Program szombati, játékos képzési alkalmain rendszeresen részt tud-e venni a gyermek (kétheti rendszerességgel szervezzük foglalkozásainkat)?

-Diagnosztizáltak gyermekénél bármilyen részképesség zavart? (Amennyiben igen, kérjük, az ezt alátámasztó szakértői igazolást - pedagógus, pedagógiai szakszolgálat - küldje el nekünk az alábbi e-mail címre: molnar.agnes@mcc.hu)

A FIT-programról szóló kiadvány szerint a leendő diákok "vidám társasággal, sok-sok játékkal, profi előadókkal" találkozhatnak, és "hétről hétre izgalmas kalandokat" élhetnek át.

"Olyan, szeptemberben ötödik osztályba lépő diákokat keresünk, akik tanulni és fejlődni vágynak, valamint szívesen lennének egy összetartó csapat tagjai. Akik nyitottak, érdeklődők és nem ijednek meg az olyan kihívásoktól sem, mint a szombati foglalkozások vagy az otthoni tanulás játékos e-learning-rendszerünk segítségével"

- húzza el a mézesmadzagot a közoktatásban tanuló kisdiákok orra előtt a kormányközeli MCC.

A tanórán való toborzás persze több kérdést is felvet. Egyrészt tudott-e erről a KLIK, s ha igen, miért engedték azt meg? Mennyire összeegyeztethető a gyermekvédelmi törvény szellemiségével (az MCC nem szexuális felvilágosítást/érzékenyítést végez, ellenben egy fideszes vezetésű vagyonkezelő alapítvány, aminek a beszélőfejei a kormány propagandáját képviselik szakértőként a sajtóban)? Miért nem tájékoztatták előzetesen a szülőket?

Illetve egy lépéssel hátrébb helyezkedve; ha - legalábbis - Orbán Balázson keresztül látja az állam, hogy milyen hiányosságai vannak a közoktatásban, akkor azokat miért az MCC-n keresztül biztosítanák az ötödikes diákoknak, miért nem mondjuk a paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában?

Természetesen kerestük a Szekszárdi Tankerületi Központot, valamint az MCC-t is a tanórai látogatással kapcsolatban, közöljük a válaszukat.

(Címlapkép és fotók: Olvasónk)