Hamarabb szabadult a szombathelyi kalapácsos támadó, első láthatásán megölte két gyermekét

Hamarabb szabadult a szombathelyi kalapácsos támadó, első láthatásán megölte két gyermekét

Döbbenetes gyilkosság történt vasárnap Győrben: a rendőrség szerint holtan találtak két gyermeket és édesapjukat egy ingatlanban.

Az első közlés még csak arról szólt, hogy lakossági bejelentés alapján vizsgáltak át egy győri lakást a járőrök vasárnap 14 óra 50 perckor, az egyenruhások az ingatlanban két gyermek holttestét találták meg. A gyanú szerint halálukat édesapjuk okozta, aki a bűncselekményt követően önkezével vetett véget életének. Holttestére a rendőrök egy másik helyiségben találtak rá.

A 112Press információja szerint azonban a győri gyermekgyilkosságot az a H. G. követte el, aki 2016-ban kalapáccsal támadt alvó feleségére Szombathelyen.

A férfi nemrégiben szabadult, a gyermekek láthatáson voltak győri otthonában.

A három gyermekből kettőt megölt, majd magával is végzett.

A lap emlékeztet: 2016 májusában az alkoholproblémákkal küzdő férj egy kalapáccsal lépett alvó feleségéhez és többször a fejére sújtott vele, olyan erővel, hogy a szerszám nyele is eltörött. Közben csitította az asszonyt, hogy ne kiabáljon, mert felébrednek a gyerekek.

A bíróság a férfit 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte,

jó magaviselete miatt néhány hónapja szabadult és Győrbe költözött.

A 112Press információja szerint az életben maradt harmadik kisgyermek az ablakon keresztül beszélt a hozzájuk érkezőkkel és elmondta, hogy testvérei nem ébrednek fel és az arcukon "valami piros van".

„Menekülök, ott van velem a két kicsi is, és mindig megöl" - a bántalmazott nők szerint a sajnálat kevés

A sajnálat kevés, tettekre van szükség - hangzott el azon az emberi jogok világnapja (december 10.) alkalmából tartott budapesti rendezvényen, amelyen a családon belüli erőszak áldozatait képviselő Szelíd Motorosok átvehették a Fehér szalag díjukat, valamint ahol felszólalt Orosz Bernadett is.