Megfojtották a hírhedt fojtogatós sorozatgyilkost kaliforniai cellájában

Megfojtották a hírhedt fojtogatós sorozatgyilkost kaliforniai cellájában

Az "Autópályás Fojtogatóként" elhíresült 81 éves Roger Reece Kibbe-t vasárnap találták holtan egy kaliforniai börtönben. A többszörös életfogytig tartó börtönbüntetését töltő sorozatgyilkos 1970 és 1980 között legalább hét nőt erőszakolt, majd ölt meg, akiknek a testét az I-5-ös autópálya közelében hagyta.

Remélem minden egyes áldozatára visszaemlékezett, miközben megölték

- kommentálta Vito Bertocchini rendőrnyomozó a hírt, aki évtizedeken át üldözte Kibbe-t - írja a 24.hu. A boncolás során megállapították, hogy halálát “testrésszel történt fojtogatás” okozta, egyelőre azonban nem emeltek még vádat a hatóságok. Valószínűleg a szintén emberölésért életfogytiglani büntetését töltő cellatársa követte el a bűncselekményt. Bertocchini kijelentette, hogy a sorozatgyilkos olyan halált halt, amit megérdemelt.

A férfit még 1991-ben sikerült rács mögé juttatni, miután egyik áldozatának sikerült elmenekülnie. Bár egy 17 éves lány meggyilkolásáért ítélték el, 2009-ben azonban további gyilkosságokat is sikerült rábizonyítani. A hatóságok úgy vélik hétnél is jóval több áldozata lehetett Kibbe-nek.