Gyöngyösi Márton: „a 2022-es kényszerszülte ellenzéki összefogás alapvetően elhibázott stratégia volt”

Gyöngyösi Márton: „a 2022-es kényszerszülte ellenzéki összefogás alapvetően elhibázott stratégia volt”

A Jobbik-Konzervatívok elnöke a Hír TV-ben nemcsak az 500 ezer migránsmunkás betelepítésére hívta fel a figyelmet, hanem a diplomás magyar fiatalok tömeges elvándorlására is.

A 2022-es választásokat követően levontuk a megfelelő következtéseket, a pártot stabilizáltuk, megtaláltuk újra önmagunkat, azokat az ügyeket, amelyeket sorskérdések Magyarország számára és amelyek a jobboldali-konzervatív alternatíva felvázolásához szükségesek

- mondta Gyöngyösi Márton, a Hír TV Napi Aktuális című műsorában.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselő megismételte, hogy a tavalyi választás a kényszerszülte ellenzéki összefogás tekintetében nem volt egy sikertörténet és szerinte alapvetően elhibázott stratégia volt.

Ezt a választóink is visszajelezték és most az ő bizalmukat szerezzük vissza

- tette hozzá.

A Jobbikból kivált egykori vezetők mostanság pártot alapítanak. Arra a felvetésre, hogy mire lehet elég a párt megmaradt bázisa Gyöngyösi Márton felidézte, hogy a 2022-es választás után mélypontra került a Jobbik és most másfél évvel később például a Nézőpont Intézet már a parlamenti küszöb felett mérte a Jobbik-Konzervatívok támogatottságát, a 21 kutatóközpont pedig 7-8 százalékon.

Köszönhetően annak, hogy az elmúlt 4-5 hónapban, tehát a február elteltidőszakban megtaláltuk újra önmagunkat, és beazonosítottuk azokat témákat amiket egyébként a Jobbik már korábban is képviselt. Ilyen például a bérfelzárkóztatás, az EU-val való megállapodások kérdése,

- mondta a pártelnök aki szerint a kormánynak nincs más terve, mint egy kínai „akkumulátorgyárparadicsomot” hozzon ide 500 ezer migráns betelepítésével.

Gyöngyösi Márton a vendégmunkások betelepítése mellett hangsúlyozta, az elvándorlás jelentőségét, miután mostanra szerinte 1 millió fiatal távozott nyugatra a jobb megélhetés miatt ráadásul nagyon sok közöttük a frissdiplomás fiatal, akik közül a legtöbben már nem költöznek vissza.

Címlapkép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke EP-képviselő, az Európai Parlament strasbourgi épületében 2019. július 16-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd