Gyöngyösi Márton: ne gondoljuk, hogy nincsenek itt közöttünk azok, akik ismét bármikor behívnák az orosz seregeket

Gyöngyösi Márton: ne gondoljuk, hogy nincsenek itt közöttünk azok, akik ismét bármikor behívnák az orosz seregeket

Ma Magyarországon egy olyan rezsim lehet hatalmon, amely nyíltan tagadja Európát, és helyette az oroszoknak gazsulál - hangzott el a Jobbik-Konzervatívok ünnepi megemlékezésén.

Párhuzamot vont térségünk 175 évvel ezelőtti és mai helyzete között Gyöngyösi Márton pártelnök a Jobbik-Konzervatívok március 15-i megemlékezésén, szerdán, mondván, akkor is, ma is az volt a cél, hogy Magyarország ne kerüljön ki az európai nemzetek sorából, hanem azokkal együtt fejlődjön.

A cél az volt, hogy Magyarország szabad, európai, jóléti ország legyen - mondta az ellenzéki politikus a budapesti Batthyány-örökmécsesnél, hangsúlyozva, nemzetünk mindig is a kontinens nyugati feléhez tartozott kulturálisan, a magyarok zöme pedig egyetértett abban, hogy együtt kell tenni azért, hogy ne essünk ki a kontinens véráramából.

Hangsúlyozta: a földrész azon részén 1848-ra "lenyesegették" a felvilágosodás túlkapásait és modern polgári társadalmak épültek ki, szélesedő középosztállyal, fejlődő jogállamisággal, fejlődő jóléttel.

Gyöngyösi Márton kiemelte: polgári társadalmat nem lehet fentről, rendeletekkel, szabályokkal létrehozni,

"a hatalom polgári társadalmat építeni nem tud, szétverni viszont annál inkább, főleg, hogyha a hatalom mögött egy nagyobb létszámú orosz hadsereg is áll".

A Jobbik elnöke arról beszélt: az utóbbi évszázadokban a legtöbb alkalommal orosz fegyvereknek is köze volt ahhoz, ha eltiporták a magyar szabadságot.

Ma Magyarországon egy olyan rezsim lehet hatalmon, amely nyíltan tagadja Európát, és helyette az oroszoknak gazsulál - jelentette ki a politikus, aki szerint nem gondolhatjuk, hogy

"a háttérben nem köttettek már meg az alkuk, és nincsenek itt közöttünk azok, akik ismét bármikor behívnák az orosz seregeket".

A szónok szerint Orbán Viktor célja egyértelmű,

"ő ki akarja vezetni Magyarországot Európából, és az orosz érdekszférába akarja sorolni hazánkat".

A teljes megemlékezést itt tudja megnézni:

(Fotó: Béli Balázs - Alfahír)