Gyorshír: Megtalálták a gyilkos románt!

Kolozsváron kapták el a román orvost.

Elfogták csütörtökön Kolozsváron azt a román orvost, akit a magyar rendőrség azzal gyanúsít, hogy előző nap Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette - adta hírül a román Digi 24 hírtelevízió.

Szerda délután a román férfi egy házaspárra lőtt rá egy Friss utcai családi házban, a 40 éves nő meghalt, a 49 éves férfit életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba. A helyszínen egy 7 év körüli ikerpár is tartózkodott, ők nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek.

Röviddel ezelőtt európai elfogatóparancsot adott ki a rendőrség kezdeményezésére a Nyíregyházi Járásbíróság Stamatiu Dan 54 éves román férfi ellen, a gyanú szerint ő adott le lövéseket egy nyíregyházi házaspárra szerdán. 

A Blikk megtudta: a román férfi, aki többgyerekes apa, a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban dolgozott tüdőgyógyászati főorvosként, akárcsak az agyonlőtt nő. A hírek szerint az asszony többször is visszautasította a férfi közeledését, aki féltékenységből gyilkolhatta meg őt és férjét. A román Digi24 információi szerint a férfit Kolozsváron tartóztatták le egy lakásban, nála volt egy fegyver is, a rendőrség szerint az, amivel a gyilkosságot is elkövette.