Győzött a Jobbik: nem lesz tranzitzóna Budapesten!

Egészen a tegnapi nap estéjéig a főváros vezetése minősíthetetlen jelzőkkel illette elképzeléseinket, mígnem belátták: ez az egyetlen ésszerű megoldás, ami megoldaná a migránsinvázió okozta káoszt Budapesten. Így valósult meg – A Jobbik elképzeléseit végrehajtva – a főpolgármester úr által óhajtott nemzeti minimum.

Felhívjuk egyúttal a főváros vezetését, tegye törvény szerinti kötelességét, teremtsen rendet, tisztaságot a Keleti pályaudvar környékén - áll a Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő, és Stummer János, a párt budapesti regionális igazgatója által jegyzett közleményben.

gh

Mint ismert a Jobbik tagjai és szimpatizánsok hétfőn elfoglalták az egykori Verseny utcai Novák-piacot, hogy így akadályozzák meg az új tranzitzóna kialakítását. Mint később kiderült, a bevándorlókkal szemben csak korlátozottan intézkedő rendőrség magyar állampolgárokkal már erélyesebb, és előállították a demonstrálókat. A tranzitzóna elleni tiltakozás miértjéről itt olvashat bővebben.

A párt szerdán a Fővárosi Közgyűlésben is javaslatot tett,  amelynek értelmében helyi népszavazást írnának ki arról, hogy létesüljenek-e Budapest területén tranzitzónák.